Junnupyöräily 2022

Päivitys 14.9.2022: Ilmoittaudu mukaan syysretkelle tällä lomakkeella.

Ohjelmataulukko:

AikaPaikkaHuom.
11.5 Keskiviikko 17:50-19:35Huhtari. Kartta.Aloitus Huhtarin pump track radalla. Alussa vanhemmille info.
18.5 Keskiviikko 17:50-19:35Mattilan Monttu, Kaarnepolku. Kartta.Maasto ja ajotaitoharjoitteet, ryhmäkisat
25.5 Keskiviikko 17:50-19:35Skinnarila, Technopoliksen parkkipaikka. Kartta. Maasto & alamäki
1.6 Keskiviikko 17:50-19:35Pontuksen koulu. Kartta.Maastoajo
8.6 Keskiviikko 17:50-19:35Lappeen koulu, Ruoholampi. Kartta. Maasto, ajotaito ja leikit.
15.6 Keskiviikko 17:50-19:35Mattilan Monttu, Kaarnepolku. Kartta.Maasto ja ajotaitoharjoitteet, ryhmäkisat
22.6 Keskiviikko 17:50-19:35UK-Areenan viereinen parkkis. Kartta Maastoajo, hypyt, liikennekäytös.
29.6 Keskiviikko 17:50-19:35Huhtari. Kartta.Pump track, alamäet ja ylämäet.
lomatauko
10.8 Keskiviikko 17:50-19:35Lappeen koulu, Ruoholampi. Kartta. Maasto, ajotaito ja leikit.
17.8 Keskiviikko 17:50-19:35Huhtari, Skeittipuiston viereinen alue. Kartta. Maastoajo, ajotaitoharjoitteet, pump track
24.8 Keskiviikko 17:50-19:35Mattilan Monttu, Kaarnepolku. Kartta.Maasto ja ajotaitoharjoitteet, ryhmäkisat
31.8 Keskiviikko 17:50-19:35Lauritsalan koulu Kartta. Pump track ja maasto
7.9 Keskiviikko 17:50-19:35Imatra, Karhumäki Pump track. Kartta.The Pump track! Tavataan Imatralla Karhumäen Pump Trackilla. Mahtavat rata-ajot ja hienoa maastopolkua!
14.9 Keskiviikko 17:50-19:35 Skinnarila, Technopoliksen parkkipaikka. Kartta. Maasto & alamäki
18.9 sunnuntai klo 13-16Lähtö Lepoharjun hautausmaan parkkipaikalta Ilottulantie 31. Kartta.Perinteinen syysretki. Vanhemmat ovat tervetulleita mukaan ja eväät tarjotaan.
21.9 Keskiviikko HUOM aikaistus 16:50-18:35Pontuksen koulu. Kartta.Maastoajo
28.9 Keskiviikko HUOM aikaistus 16:50-18:35Linnoitus

Kartta.

UUTUUS! Pumptrack-kerhoa järjestetään kesäkuun tiistaisin Huhtiniemen Pumptrack-radalla klo 12:00-13:30. Päivämäärät ovat 7.6, 14. 6 ja 21.6. Kaikki Junnupyöräilyn osallistujat voivat mennä mukaan, luvassa rentoa ajelua radalla ja ohjaajan opastusta radalla ajamisen tekniikkaan. Ohjaajina Junnupyöräilyn kesätyöntekijät.


Lappeenrannan Pyöräilijöiden Junnupyöräily aloitetaan toukokuussa keskiviikkona 11.5.2022. Toiminta koostuu tuttuun tapaan keskiviikkoisista harjoituksista sekä syyspuolelle sijoittuvasta retkestä.

Junnupyöräilyharjoitukset on tarkoitettu 7-15 vuotiaille. Harjoitukset järjestetään keskiviikkoisin klo 17:50 (syksyllä aikaistus klo 16:50) eri puolilla kaupunkia. Ikärajoista voidaan tarvittaessa joustaa jos kuskilla jo taitoa ja intoa piisaa. Osallistujilla täytyy olla oma turvallisessa kunnossa oleva maastopyörä, pyöräilykypärä ja osallistujan tulee osata ajaa pyörällä. Harjoituksissa osallistujat jaetaan neljään ryhmään:

 • 7-12 vuotiaat kolmeen ryhmään taitotaso, ikä ja välineistö huomioiden
 • 13-15 vuotiaille oma UrheiluMTB ryhmä, missä ajetaan tavoitteellisemmin ja urheilullisemmin kuntoa ja maastoajotaitoa kehittäviä harjoituksia.
 • (huom. 10-17 vuotiaille on tarjolla myös Endurojunnut-toimintaa. Lisätiedot.)

Harjoitusten sisältö on maastopyöräilypainotteinen mutta ohjelmaan sisältyy myös mm. pyöräilijän liikennekäyttäytymisen opettelua, taitorata-ajoa, pyöräilyleikkejä, maantiepyöräilyä ja pump track pyöräilyä. Toimintaan voi tulla tutustumaan yhden kerran ennen varsinaista ilmoittautumista. Vanhempien info järjestetään ensimmäisen harjoitusten yhteydessä. Mukaan mahtuu 50 osallistujaa ja harjoituksissa voi käydä tutustumassa ilmaiseksi.

Harjoitusten vastuuvetäjinä toimivat vapaaehtoiset aikuisohjaajat. Apuna harjoitusten vetämisessä on palkattuja nuoria apuohjaajia. Myös vanhemmat voivat osallistua harjoituksiin.

Osallistumismaksu: 65€/osallistuja/kausi. Perhehinta: 2 lasta samasta perheestä 100€/kausi.

Osallistumismaksusta lähetetään lasku sähköpostiin kesäkuun aikana. Osallistujan on mahdollista saada Lappeenrannan kaupungin harrastusavustusta osallistumismaksun kattamiseen. Lisätiedot ja tulorajalaskurin löydät kaupungin sivuilta.


Koronaohjeistus harjoituksissa

 • Harjoituksiin saa osallistua vain terveenä ja oireettomana (THL: oireet)!
 • Osallistujien juomapullojen ja muiden varusteiden tulee olla henkilökohtaisia eikä niitä saa lainata muille osallistujille
 • Käsienpesu ennen ja jälkeen harjoitusten on tärkeää.
 • Yskiminen ja aivastaminen tehdään hihaan tai nenäliinaan.

Vanhemmille:

 • Varmista lapsesi pyörän kunto ennen harjoituksia! Epäkunnossa olevat jarrut ovat turvallisuusriski. Liian löysät renkaat ja kuiva ketju tekevät ajamisesta epämiellyttävää. Autamme mieluusti pyörän huoltamiseen ja korjaamiseen liittyvissä kysymyksissä.
 • Pakolliset varusteet ovat toimiva pyörä, pyöräilykypärä, säähän sopiva vaatetus ja juomapullo (telineessä tai repussa) sekä pimeään aikaan valkea etuvalo ja punainen takavalo.
 • Suositeltavia varusteita ovat ajohanskat ja ajolasit.
 • Sadekeli on hyvä pyöräilykeli, säävarausta ei ole. Harjoitukset järjestetään aina sovittuna aikana.
 • Käy läpi ylläoleva harjoitusten koronaohjeistus lapsesi kanssa.
 • Liikumme metsissä ja heinikoissa. Hyttyskarkotetta voi tarvita harkoissa. Muista tehdä lapsellesi harkkojen jälkeen punkkitarkastus.
 • Ilmoitathan, jos ette jatka Junnupyöräilyssä mukana. Vapautamme siinä tapauksessa paikan muille.

Ilmoittautuminen:

Osallistujien ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumislomakkeen kautta:

Junnupyöräily 2022 ilmoittautumislomake

Toimintaseloste:

 • Pyöräilylaji: pyöräily (maastopyöräily, maantiepyöräily, pyöräily liikkumismuotona)
 • Kesto, pituus ja matka: Harrastusryhmiä järjestetään toukokuun alun ja syyskuun lopun välisenä aikana, poislukien heinäkuu. Yksittäisen viikkoharjoituksen kesto on 1h 45 min jonka aikana käydään läpi päivän aihe, tarkastetaan osallistujien polkupyörät ja ajetaan pyörillä aiheeseen sopivia harjoituksia. Retkien ja muiden tapahtumien kesto vaihtelee.
 • Nopeus: ikäryhmään, taitotasoon ja harjoitteeseen soveltuva nopeus
 • Reitti: Harjoituspaikat ja reitit vaihtelevat viikoittain.
 • Olosuhteet ja mahdollinen säävaraus: Harrastusryhmät ajetaan sovittuna aikana. Ennakkoperuutuksia sääennustuksiin perustuen ei tehdä. Rankkasateen sattuessa toiminta voidaan tarvittaessa keskeyttää mutta osallistujia kannustetaan sateisella säällä tulemaan paikalle sadevarustuksen kanssa.
 • Lähtöaika ja -paikka: Toiminta aloitetaan aloitustilaisuudessa keskiviikkona 11.5.2022 klo 17:50. Muut harjoitusajat ja paikat ovat ohjelmataulukossa.
 • Varusteet: Osallistujilla on oltava mukana toimiva polkupyörä (pakollinen), pyöräilykypärä (pakollinen), sään mukainen vaatetus (pakollinen) ja oma vesipullo telineessä tai repussa (pakollinen). Lisäksi ajohanskojen ja ajolasien käyttöä suositellaan (risujen ja pienten kaatumisten varalta).
 • Muut varusteet: Osallistujat saavat seuran urheilupaidan (sisältyy hintaan). Seuran laadukkaita yhteiskäyttöpyöriä voi lainata käyttöön yksittäisiin harjoituksiin tai lyhyiksi ajanjaksoiksi. Kypärään voidaan kiinnittää ensimmäisissä harjoituksissa tarra, mihin on kirjoitettu lapsen nimi.
 • Hinta- ja maksutiedot: Toiminnan hinta 65 € per osallistuja. Maksu kattaa koko kauden syyskuun loppuun asti. Maksuun sisältyy Lappeenrannan Pyöräilijät ry:n jäsenyys (jäsenedut voimassa koko vuoden). Lasku lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.
 • Vastuut ja vakuutukset: Osallistuminen toimintaan tapahtuu omalla vastuulla. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Kehotamme vanhempia hankkimaan lapselle tapaturmavakuutuksen, joka kattaa pyöräilyharrastamisen.
 • Terveysrajoitteet: Osallistujien on ilmoitettava osallistumiseen mahdollisesti vaikuttavat sairaudet retken vetäjille ennen tapahtuman alkua. Terveysrajoitteet kysytään jo ilmoittautumislomakkeella mutta niistä on hyvä ilmoittaa myös aina harjoitusten yhteydessä.
 • Ilmoittautumisohjeet: Toimintaan ilmoittautuminen tehdään nettisivuilta löytyvän lomakkeen avulla.
 • Enimmäisosallistujamäärä: 50.
 • Järjestäjä: Lappeenrannan pyöräilijät ry
 • Yhteyshenkilö: Matti Pesu, mattipesu(ät)gmail.com, 0405340455