Pyöräilyn edistäminen

Pyöräily on monella tavalla tarkasteltuna erinomainen liikkumistapa. Pyöräily edistää terveyttä, on päästötöntä moottorivoimalla liikkumiseen verrattuna ja on kaupunkialueiden lyhyillä matkoilla nopein kulkumuoto. Pyöräilyn edistämisellä tarkoitetaan niitä toimia, jotka tähtäävät pyöräilyn kulkutapaosuuden kasvuun.

Lappeenrannan pyöräilijät toimii aktiivisena pyöräilyn edistämisen toimijana ja pyörällä liikkujien edunvalvojana Lappeenrannan alueella. Yhdistys osallistuu aktiivisesti pyöräilyolosuhteiden kehittämiseen, ylläpitää I cycle Lappeenranta-kampanjaa ja tarjoaa pyöräilyyn liittyvää asiantuntija-apua.

Pyöräilyn edistämisen kuulumisia löydät myös I cycle Lappeenranta- nettisivulta.

Lausunnot ja julkaisut

Pyörällä päiväkotiin -päivä Lappeenrannassa 9. syyskuuta!

9. syyskuuta Pyörällä päiväkotiin -päivänä halutaan kannustaa lapsia ja vanhempia liikkumaan yhdessä pyöräillen päiväkotiin. Tässä pyöräilyvinkkejä lapsille, vanhemmille ja päiväkodin henkilökunnalle!

Posted in Pyöräilyn edistäminen, Toiminta | Kommentit pois päältä artikkelissa Pyörällä päiväkotiin -päivä Lappeenrannassa 9. syyskuuta!

Talvipyöräillen kouluun -projekti, Lappeenranta 2020

Koulumatkapyöräily parantaa oppilaiden terveyttä, vireyttä, kuntoa ja jopa oppimistuloksia. Yhteiskunnalle pyöräily on monin tavoin edullista ja ilmaston kannalta se on yksi parhaista liikkumismuodoista. Pyöräily on myös taloudellisesti tasa-arvoinen liikkumismuoto.
Miten oppilaiden pyöräilyä voidaan lisätä Lappeenrannassa myös talvella? Lue tämä raportti.

Posted in Julkaisut, Pyöräilyn edistäminen | Kommentit pois päältä artikkelissa Talvipyöräillen kouluun -projekti, Lappeenranta 2020

Soittokello urheilufillariin!?

Eräs useimmin kuultu trikoopyöräilijää koskeva moite on ”yllättäen ja säikäyttäen läheltä ohi suhahtaminen”. Kannustamme kaikkia pyöräilijöitä hankkimaan hyvän soittokellon ja käyttämään sitä paljon.

Posted in Pyöräilyn edistäminen, Toiminta | Kommentit pois päältä artikkelissa Soittokello urheilufillariin!?

Trikoo-ohjuksista, tien tukkeista ja raivopyöräilijöistä

Jalankulkijan ohittaminen läheltä, ajoradalla pyöräily, jalkakäytävällä pyöräily, ryhmässä ajaminen sekä tunteiden räiskyvä osoittaminen ovat niitä seikkoja, joille ei pyöräilykeskustelussa monesti ymmärrystä heru. Miksi pyöräilijät toimivat niinkuin toimivat?

Posted in Julkaisut, Pyöräilyn edistäminen | Kommentit pois päältä artikkelissa Trikoo-ohjuksista, tien tukkeista ja raivopyöräilijöistä

Työmatkapyöräilijän aamuglögit keskiviikkona 11.12 klo 6:30-8:30!

Työmatkapyöräilijä! Kääntele ohjaustankoasi keskiviikkona 11.12 siten, että osut Marian Aukiolle klo 6:30 – 8:30. Lappeenrannan Pyöräilijät tarjoaa nimittäin kaikille pyöräilijöille kuumaa glögiä ja Pyöräliiton lahjoittamia ledivaloja. Nähdään keltaisen kirkon kupeessa!

Posted in Pyöräilyn edistäminen | Kommentit pois päältä artikkelissa Työmatkapyöräilijän aamuglögit keskiviikkona 11.12 klo 6:30-8:30!

Vaikuttamistyötä Pyöräliiton kanssa

Pyöräliitto ry (Cykelförbundet rf) on pyöräliikenteen etujärjestö, joka edistää pyöräilyä liikennemuotona ja on pyöräliikenteen valtakunnallinen edunvalvoja. Lappeenrannan Pyöräilijät on Pyöräliiton jäsenjärjestö. Miten Lappeenrantalainen pyöräilyn edistäminen alkoi ja miten Lappeenrannan Pyöräilijät päätyi Pyöräliiton jäseneksi? Miten Lappeenrannassa aloitettiin? Lappeenranta oli vuosikymmenen alussa…

Posted in Pyöräilyn edistäminen | Kommentit pois päältä artikkelissa Vaikuttamistyötä Pyöräliiton kanssa

Kesämäen koulun väistötilojen (Family Center) pyöräily- ja jalankulkuselvitys

Kesämäen koulurakennus peruskorjataan ja lukuvuosien 2019-2020 sekä 2020-2021 aikana koulu tarvitsee väistötilat. Koulutoiminta väistötiloissa Hyrymäessä sijaitsevassa Family Centerissä on jo aloitettu. Lappeenrannan Pyöräilijät teki yhteistyössä Lappeenrannan Kaupungin kanssa Family Centerin pyöräily- ja jalankulkuselvityksen, joka kuvaa tiloissa koulua käyvien oppilaiden koulumatkat,…

Posted in Julkaisut, Pyöräilyn edistäminen | Kommentit pois päältä artikkelissa Kesämäen koulun väistötilojen (Family Center) pyöräily- ja jalankulkuselvitys

Lausunto Huhtiniemen pyöräilyolosuhteiden kehittämisestä

Lappeenrannan Huhtiniemen aluetta halutaan kehittää liikuntapaikkana ja asiasta on uutisoitu mm. Etelä Saimaassa (24.4.2019). Lappeenrannan Pyöräilijät pitää alueen kehittämistä erinomaisena asiana ja ehdottaa paikalle asfaltoitua Pump track -rataa, pientä BMX-rataa ja alamäkipolkujen verkostoa. Voit lukea seuran lausunnon täältä.  

Posted in Julkaisut, Pyöräilyn edistäminen, Toiminta | Kommentit pois päältä artikkelissa Lausunto Huhtiniemen pyöräilyolosuhteiden kehittämisestä