Pyöräilyn edistäminen

Pyöräily on monella tavalla tarkasteltuna erinomainen liikkumistapa. Pyöräily edistää terveyttä, on päästötöntä moottorivoimalla liikkumiseen verrattuna ja on kaupunkialueiden lyhyillä matkoilla nopein kulkumuoto. Pyöräilyn edistämisellä tarkoitetaan niitä toimia, jotka tähtäävät pyöräilyn kulkutapaosuuden kasvuun.

Lappeenrannan pyöräilijät toimii aktiivisena pyöräilyn edistämisen toimijana ja pyörällä liikkujien edunvalvojana Lappeenrannan alueella. Yhdistys osallistuu aktiivisesti pyöräilyolosuhteiden kehittämiseen, ylläpitää I cycle Lappeenranta-kampanjaa ja tarjoaa pyöräilyyn liittyvää asiantuntija-apua.

Pyöräilyn edistämisen kuulumisia löydät myös I cycle Lappeenranta- nettisivulta.

Lausunnot ja julkaisut

Pyöräily kasvaa ja se aiheuttaa kasvukipuja, myös Lappeerannassa

Pyöräilyn lisääntyminen näkyy sekä maastossa, että maantiellä. Millaisia ongelmia tämä on Lappeenrannassa aiheuttanut?

Posted in Blogi, Pyöräilyn edistäminen, Toiminta | Kommentit pois päältä artikkelissa Pyöräily kasvaa ja se aiheuttaa kasvukipuja, myös Lappeerannassa

Uutiskirje kouluille: talvipyöräily on hyvä juttu!

#Talvipyöräillen kouluun kampanja tarjoaa talvella 20-21 kouluille tukea pyöräilytoiminnan järjestämiseen. Lue uutiskirjeemme aiheesta klikkaamalla tätä linkkiä. Uutiskirje on toimitettu kouluille sähköpostitse sekä paperisella käyttöliittymällä.

Posted in Pyöräilyn edistäminen | Kommentit pois päältä artikkelissa Uutiskirje kouluille: talvipyöräily on hyvä juttu!

Talvipyöräillen kouluun – tietoa aikuisille ja mahtavat haasteet oppilaille!

Oppilashaasteet Instagramissa, tietoa talvisesta koulumatkapyöräilystä ja tapahtumia kouluilla, Whaaat?! Lue lisää Talvipyöräillen kouluun -kampanjasta.

Posted in Julkaisut, Junnupyöräily, Pyöräilyn edistäminen | Kommentit pois päältä artikkelissa Talvipyöräillen kouluun – tietoa aikuisille ja mahtavat haasteet oppilaille!

#Pyöräilytalvi: valojen testausta ja maastopyöräilyä pimeässä!

Tule juomaan kahvit ja testaamaan erilaisia pyörän valoja & lähde mukaan pimeällä maastolenkille!

Posted in Matalan kynnyksen maastolenkit, Pyöräilyn edistäminen, Toiminta | Kommentit pois päältä artikkelissa #Pyöräilytalvi: valojen testausta ja maastopyöräilyä pimeässä!

Pyörällä päiväkotiin -päivä Lappeenrannassa 9. syyskuuta!

9. syyskuuta Pyörällä päiväkotiin -päivänä halutaan kannustaa lapsia ja vanhempia liikkumaan yhdessä pyöräillen päiväkotiin. Tässä pyöräilyvinkkejä lapsille, vanhemmille ja päiväkodin henkilökunnalle!

Posted in Pyöräilyn edistäminen, Toiminta | Kommentit pois päältä artikkelissa Pyörällä päiväkotiin -päivä Lappeenrannassa 9. syyskuuta!

Talvipyöräillen kouluun -projekti, Lappeenranta 2020

Koulumatkapyöräily parantaa oppilaiden terveyttä, vireyttä, kuntoa ja jopa oppimistuloksia. Yhteiskunnalle pyöräily on monin tavoin edullista ja ilmaston kannalta se on yksi parhaista liikkumismuodoista. Pyöräily on myös taloudellisesti tasa-arvoinen liikkumismuoto.
Miten oppilaiden pyöräilyä voidaan lisätä Lappeenrannassa myös talvella? Lue tämä raportti.

Posted in Julkaisut, Pyöräilyn edistäminen | Kommentit pois päältä artikkelissa Talvipyöräillen kouluun -projekti, Lappeenranta 2020

Soittokello urheilufillariin!?

Eräs useimmin kuultu trikoopyöräilijää koskeva moite on ”yllättäen ja säikäyttäen läheltä ohi suhahtaminen”. Kannustamme kaikkia pyöräilijöitä hankkimaan hyvän soittokellon ja käyttämään sitä paljon.

Posted in Blogi, Pyöräilyn edistäminen, Toiminta | Kommentit pois päältä artikkelissa Soittokello urheilufillariin!?

Trikoo-ohjuksista, tien tukkeista ja raivopyöräilijöistä

Jalankulkijan ohittaminen läheltä, ajoradalla pyöräily, jalkakäytävällä pyöräily, ryhmässä ajaminen sekä tunteiden räiskyvä osoittaminen ovat niitä seikkoja, joille ei pyöräilykeskustelussa monesti ymmärrystä heru. Miksi pyöräilijät toimivat niinkuin toimivat?

Posted in Blogi, Julkaisut, Pyöräilyn edistäminen | Kommentit pois päältä artikkelissa Trikoo-ohjuksista, tien tukkeista ja raivopyöräilijöistä