Kyläpyöräily

Kyläpyöräily on lappeenrantalainen rento koko perheen tapahtuma, jossa kierrellään Lappeenrannan kylillä polkupyöräillen. Kyläpyöräilyssä jokainen valitsee vapaasti reittinsä, matkansa ja vauhtinsa. Osallistujat voivat osallistua myös arvontaan kirjaamalla nimensä rasteilta löytyvään vihkoon.

Kyläpyöräily järjestetään vuonna 2023 Pyöräilyviikolla 6.-7. päivä toukokuuta.

#kyläpyöräily2023

Kyläpyöräily 2023


Lappeenrannan Pyöräilijät kiittää kaikkia kyläpyöräilytapahtumaan osallistuneita, kylien ja kyläyhdistysten aktiiveja sekä yhteistyökumppaneita tapahtuman mahdollistamisesta ja onnistumisesta. Rasteilla kirjattiin yhteensä yli 1100 käyntikertaa kahden päivän aikana.

Kyläpyöräilyn arvonta on suoritettu. Arpaonni suosi seuraavia henkilöitä: Aarre Asiakainen, Anna Vartiainen, Arto Kaarna, Kari Kymäläinen, Karoliina Junnola, Laura Lakanen, Markku Nyman, Mika Mattila, Raimo Konsti, Teppo Salmi ja Tomppa Jurvanen. Onnea voittajille! Voittajiin on otettu yhteyttä.

Kaikille Kyläpyöräilyyn osallistuneille lapsille tarjotaan osallistumispalkinto! Seuraavat huoltajat voivat ottaa yhteyttä osoitteeseen lprpyorailijat@gmail.com: Janne Saarinen, Jenna Peltola-Hiltunen, Kalle Juutilainen, Laura Suoreijus, Marko Vaittinen, Meiju Lahti, Merja Varpenius, Mika Vakkila, Mikko Kuuluvainen, Minna Mikkola, Reetta Kangasmuukko, Saija Lyijynen, Sami Ahonen, sekä V. Aapron vanhemmat Joutsenosta.

Vuonna 2023 Kyläpyöräily oli entistä ehompi! Mukana oli runsaasti nähtävyyksiä, valmiita reittiehdotuksia, kylien palveluita ja uutena myös muutama ohjattu yhteislähtö. Tapahtuma kesti tällä kertaa lauantaista sunnuntaihin, pääpäivän ollessa lauantai 6.5.2023. Kannustimme myös lapsiperheitä mukaan Kyläpyöräilyyn erityisille perhereiteille sekä osallistumaan lasten Kyläpyöräily-arvontaan.

Katso Kyläpyöräilyn osallistumisohjeet.

Sinulle sopivan reittisuunnitelman, rastit palveluineen ja kylien kiehtovat nähtävyydet löydät kätevästi Kyläpyöräilyn karttapalvelusta!

Tänä vuonna myös yhteislähtöjä erimittaisille ryhmälenkkeille! Katso lisätietoja kimppalenkeistä täältä!

Kyläpyöräilystä tiedotetaan myös Facebookissa: https://www.facebook.com/kylapyoraily

Kyläpyöräilyn tarina
Kyläpyöräilyn keksijä on Sauli Vainikka, joka alkoi rakentamaan perinnettä Vainikkalasta käsin 1990-luvun puolivälissä. Vainikan ideana oli luoda kuntoiluun kannustava tapahtuma, joka samalla kannustaisi ihmisiä tutustumaan oman kotikaupungin vähemmän tunnettuihin kolkkiin. Tuolloin Ylämaa ja Joutseno eivät vielä olleet osa Lappeenrantaa, Joutsenon kaupunkihan liitettiin Lappeenrantaan vuonna 2009 ja Ylämaa vuonna 2010. Ensimmäinen Kyläpyöräily järjestettiin elokuussa 1996. Silloin mukana oli neljä kylää Lappeenrannan ja Vainikkalan väliseltä seudulta. Tapahtuma vakiintui vuonna 1998 yhdeksän kylän tapahtumaksi. Samalla pyöräilypäiviä alettiin järjestää kahdesti kesän aikana. Vuonna 2013 kyliä oli mukana 12.

Vuodesta 2018 eteenpäin tapahtuman järjestämistä on jatkanut Lappeenrannan Pyöräilijät ry. Tapahtuman henkeä on haluttu vaalia samalla, kun sitä on laajennettu kattamaan koko nykyisen Lappeenrannan aluetta.

Lisätiedot:


Iso kiitos Kyläpyöräilyssä kuuluu kyläyhdistyksille ja kylien yhteyshenkilöille!

Lisäksi kiitämme vuoden 2023 Kyläpyöräilyn yhteistyökumppaneita:

Boulder Saimaa
GP Grilli ravintola
Korupirtti
Kotisavu
Nutikan lava
Pulsan asema
Pyöräliike Varustamo
Ravintola Konnunkeidas
Rikkilän Leipä
Sale Ylämaa
Stora Enso
Tilateurastamo Ikonen


Kyläpyöräily on Lappeenrannan Kaupungin Green Leaf-kumppani