Kyläpyöräily

Kyläpyöräily on lappeenrantalainen rento koko perheen tapahtuma, jossa kierrellään Lappeenrannan kylillä polkupyöräillen. Kyläpyöräilyssä jokainen valitsee vapaasti reittinsä, matkansa ja vauhtinsa. Osallistujat voivat osallistua myös arvontaan jakamalla kuvia kyliltä Instragramissa.

Kyläpyöräily järjestetään vuonna 2024 Pyöräilyviikolla 11.5!

#kyläpyöräily2024

Kyläpyöräily 2024

Tänä vuonna Kyläpyöräily on osa Etelä-Karjalan Superlauantaita, kyliä pyöräillään samana päivänä 11.5 Lappeenrannassa, Imatralla, Taipalsaarella, Parikkalassa ja Luumäellä.

Lue lisää Kyläpyöräilyn ohjeista, kylien sijainnista ja muista pyöräillen saavutettavista nähtävyyksistä tältä sivulta!

Tänä vuonna osallistuneiden ja kuvia aihetunnisteella #Kyläpyöräily2024 jakaneiden kesken arvotaan seuraavat palkinnot:

  • Pyöräliike Varustamon 200 € lahjakortti
  • Pulsan aseman kahvittelulahjakortti
  • GB grillin lahjakortti
Kyläpyöräilyn tarina
Kyläpyöräilyn keksijä on Sauli Vainikka, joka alkoi rakentamaan perinnettä Vainikkalasta käsin 1990-luvun puolivälissä. Vainikan ideana oli luoda kuntoiluun kannustava tapahtuma, joka samalla kannustaisi ihmisiä tutustumaan oman kotikaupungin vähemmän tunnettuihin kolkkiin. Tuolloin Ylämaa ja Joutseno eivät vielä olleet osa Lappeenrantaa, Joutsenon kaupunkihan liitettiin Lappeenrantaan vuonna 2009 ja Ylämaa vuonna 2010. Ensimmäinen Kyläpyöräily järjestettiin elokuussa 1996. Silloin mukana oli neljä kylää Lappeenrannan ja Vainikkalan väliseltä seudulta. Tapahtuma vakiintui vuonna 1998 yhdeksän kylän tapahtumaksi. Samalla pyöräilypäiviä alettiin järjestää kahdesti kesän aikana. Vuonna 2013 kyliä oli mukana 12.

Vuodesta 2018 eteenpäin tapahtuman järjestämistä on jatkanut Lappeenrannan Pyöräilijät ry. Tapahtuman henkeä on haluttu vaalia samalla, kun sitä on laajennettu kattamaan koko nykyisen Lappeenrannan aluetta.

Lisätiedot:


Kyläpyöräilyn yhteistyökumppanit vuonna 2024 ovat:

Kyläpyöräily 2023


Lappeenrannan Pyöräilijät kiittää kaikkia kyläpyöräilytapahtumaan osallistuneita, kylien ja kyläyhdistysten aktiiveja sekä yhteistyökumppaneita tapahtuman mahdollistamisesta ja onnistumisesta. Rasteilla kirjattiin yhteensä yli 1100 käyntikertaa kahden päivän aikana.

Kyläpyöräilyn arvonta on suoritettu. Arpaonni suosi seuraavia henkilöitä: … Onnea voittajille! Voittajiin on otettu yhteyttä.

Kaikille Kyläpyöräilyyn osallistuneille lapsille tarjottiin osallistumispalkinto! ….

Vuonna 2023 Kyläpyöräily oli entistä ehompi! Mukana oli runsaasti nähtävyyksiä, valmiita reittiehdotuksia, kylien palveluita ja uutena myös muutama ohjattu yhteislähtö. Tapahtuma kesti tällä kertaa lauantaista sunnuntaihin, pääpäivän ollessa lauantai 6.5.2023. Kannustimme myös lapsiperheitä mukaan Kyläpyöräilyyn erityisille perhereiteille sekä osallistumaan lasten Kyläpyöräily-arvontaan.

Sinulle sopivan reittisuunnitelman, rastit palveluineen ja kylien kiehtovat nähtävyydet löydät kätevästi Kyläpyöräilyn karttapalvelusta!

Tänä vuonna myös yhteislähtöjä erimittaisille ryhmälenkkeille! Katso lisätietoja kimppalenkeistä täältä!

Kyläpyöräilystä tiedotetaan myös Facebookissa: https://www.facebook.com/kylapyoraily