Kyläpyöräily

Kyläpyöräily on lappeenrantalainen rento koko perheen pyöräilyviikonloppu, jossa kierrellään Lappeenrannan kylillä polkupyöräillen. Kyläpyöräilyssä jokainen valitsee vapaasti reittinsä, matkansa ja vauhtinsa. Osallistujat pääsevät mukaan arvontoihin jakamalla omia Kyläpyöräilykuvia tunnisteilla #kyläpyöräily2021 ja #lastenkyläpyöräily.

Kyläpyöräily järjestetään vuonna 2021 15.-16. toukokuuta.

Lappeenrannan Pyöräilijät kannustaa Kyläpyöräilyyn yhdessä kyläyhdistysten, aktiivisten kyläläisten sekä paikallisten yritysten kanssa.

Vuonna 2021 Kyläpyöräily uudistuu isosti! Mukana on paljon uusia kyliä, runsaasti nähtävyyksiä sekä valmiita reittiehdotuksia. Kannustamme myös lapsiperheitä mukaan Kyläpyöräilyyn erityisille perhereiteille! Tutustu näihin lisätietosivuilta.

Kyläpyöräilystä tiedotetaan myös Facebookissa: https://www.facebook.com/kylapyoraily

Kyläpyöräilyn tarina
Kyläpyöräilyn keksijä on Sauli Vainikka, joka alkoi rakentamaan perinnettä Vainikkalasta käsin 1990-luvun puolivälissä. Vainikan ideana oli luoda kuntoiluun kannustava tapahtuma, joka samalla kannustaisi ihmisiä tutustumaan oman kotikaupungin vähemmän tunnettuihin kolkkiin. Tuolloin Ylämaa ja Joutseno eivät vielä olleet osa Lappeenrantaa, Joutsenon kaupunkihan liitettiin Lappeenrantaan vuonna 2009 ja Ylämaa vuonna 2010. Ensimmäinen Kyläpyöräily järjestettiin elokuussa 1996. Silloin mukana oli neljä kylää Lappeenrannan ja Vainikkalan väliseltä seudulta. Tapahtuma vakiintui vuonna 1998 yhdeksän kylän tapahtumaksi. Samalla pyöräilypäiviä alettiin järjestää kahdesti kesän aikana. Vuonna 2013 kyliä oli mukana 12.

Vuodesta 2018 eteenpäin tapahtuman järjestämistä on jatkanut Lappeenrannan Pyöräilijät ry. Tapahtuman henkeä on haluttu vaalia samalla, kun sitä on laajennettu kattamaan koko nykyisen Lappeenrannan aluetta.

Lisätiedot:


Iso kiitos Kyläpyöräilyssä kuuluu kyläyhdistyksille ja kylien yhteyshenkilöille!

Lisäksi kiitämme Kyläpyöräilyn yhteistyökumppaneita:

Ravintola Ukko-Pekka
Sähköpalvelu Tilli &Hakulinen
Tilateurastamo Ikonen
Rikkilän Leipä
Korupirtti
Nutikan lava
Pulsan asema
Sale Ylamaa
Pyöräliike Varustamo
Stora Enso
Boulder Saimaa
Willitikki
Kaakon Maito
Lappeenrannan kaupunki


Kyläpyöräily on Lappeenrannan Kaupungin Green Leaf-kumppani