Kalevan kierroksen pyöräily 2021


(edit 6.8.2021)

(edit 12.8.2021 päivitetty organisaatiota)

(edit 13.8.2021 lisätty tuloslinkki)

Lähtölista ja tulokset tästä

Kalevan Kierros on vuodesta 1976 alkaen järjestetty kestävyysurheilun klassikko, joka liikuttaa suomalaisia erilaisten kestävyyslajien parissa. Lappeenrannan Pyöräilijät järjestää Kalevan Kierroksen pyöräilyosakilpailun kolmannen kerran Lemillä su 15.8.2021.

Lappeenrannan pyöräilijät järjestää ohjatun reittiin tutustumiseen ti 27.7. klo 12 lähtö kilpailukeskuksesta.

Kutsumme kaikki Kalevan Kierroksen kiertäjät mukaan kilpailemaan. Kutsu on avoin myös heille, ketkä eivät muihin Kalevan Kierroksen lajeihin osallistu. Tervetuloa mukaan ajamaan ja nauttimaan kauniista ja haastavasta reitistä!

Ilmoittautuminen Kalevan Kierroksen pyöräilyyn tapahtuu Kalevan Kierroksen verkkosivujen kautta:


Sarjat

Matka kaikissa sarjoissa on 76 km, joka ajetaan yhtenä kierroksena.

N yleinen, N40, N50, N60, N70
M yleinen, M40, M50, M60, M70, M80

Palkinnot: Kaikille osanottomitali ja paikallisten yritysten tuotteita sarjojen kolmelle parhaalle.

Kilpailukeskus ja kilpailureitti

Kilpailukeskus sijaitsee Lemin koulukeskuksessa osoitteessa Punaportinkatu 7, 54710 Lemi. Opastus kilpailukeskukseen on Iitiäntieltä.

Kilpailukeskuksesta on opastettu reitti lämmittelyalueelle kevyen liikenteen raitilta Iitiäntielle ja Toukkalantielle. Lämmittely suoritetaan yleisellä tiellä liikennesääntöjen mukaisesti. Lämmittely on kielletty kilpailureitillä. Ryhmittäytyminen lähtöpaikalle Punaportinkadulla, josta siirrytään lähtöpaikalle.

Kilpailureitti kulkee ajoradalla koko matkan. Reittiä ei ole suljettu muulta liikenteeltä. Kilpailijoiden tulee ajaa liikennesääntöjen mukaisesti lähellä ajoradan oikeaa reunaa ja pysyttävä omalla kaistalla myös jyrkissä käännöksissä. Kartan mukaisissa risteyksissä, liittymissä ja liikenneympyrässä on liikenteenohjaus lisäämässä kilpailijoiden turvallisuutta.

Kilpailureitin pituus on 76 km ja nousumetrejä noin 630 m. Reitti ajetaan yhtenä lenkkinä myötäpäivään kiertäen. Reitti kulkee Lemin, Lappeenrannan, Luumäen ja Savitaipaleen alueella.

Lähtö Lemi, tie 380 Iitiäntie 11,5 km – VT 13 Mikkelintie 2,5 km – tie 3846 Vierustie/Itsenäisyydentie/Rantsilanmäki/Vintturinmäentie/Linnalantie 29 km – VT 26 Haminantie/ tie 378 Savitaipaleentie/Taavetintie 15,5 km – tie 14750 Uimintie 17,5 km, Maali Lemi Punaportinkatu.

Reittiä ei ole suljettu muulta liikenteeltä, jonka takia kilpailijoiden tulee ajaa liikennesääntöjen mukaisesti mahdollisimman lähellä ajoradan oikeaa reunaa. Esim. Savitaipaleen tie välillä Taaveti-Monola (43 km -58 km) on osittain kapeaa / mutkaista ja liikenne voi jonoutua tarpeettomasti liian keskellä ajavan pyöräilijän taakse ja näin provosoi autoilijoita vaarallisiin ohituksiin.

Huomioitavaa, että reitti kulkee myötäpäivään ja on hyvin opastettu. Jokaisessa käännöksessä ei ole liikenteen ohjaajaa, vaan opastettu nuolilla. Vastaavasti kaikkien liikenteen ohjaajien kohdalta ei käännytä, vaan liikenteen ohjaajat turvaavat ajoa sivuilta tulijoiden varalta.

Reittiopasteet ovat oranssipohjaisia kylttejä (kuva alla). Opasnuolet kokoa 30 cm x 40 cm, muut kyltit sama tai suurempia. Käännöksissä 3 kpl nuolia päällekkäin.

Huomioikaa! Taavetissa (43 km kohdalla) pyöräilijöille sulkupylväillä erotettu väylä Linnalantie oikeassa reunassa joka johtaa Haminantien leveälle pientareelle (Kuva alla). Siinä kohdassa ei mahdu ohittamaan. Paikalla liikenteen ohjaaja ja opasteet. Sulkupylväiden vasemmalta puolelta ajaminen kielletty!!

Aikataulu

 • 8.00 Toimisto auki
 • 9.00 Yhteislähtö
 • 9.30 Jälki-ilmoittautuminen loppuu
 • 10.00 Lähtö alkaa
 • 11-16 Ruokailu
 • 14.00 Palkintojen jako alkaa (huomioidaan mahdolliset koronamääräykset )
 • 16.00 Maali sulkeutuu

Lähdöt ja maaliintulo

Lähdön kokoontumisalueella, ennen lähtöä, suoritetaan pyörien ja varusteiden katsastus. Tarkistetaan kypärä ja pyörän toimivuus.

Hitaiden etenijöiden eli nautiskelijoiden ennakkolähtö tapahtuu klo 9.00. HUOM! Tähän lähtöön osallistuvat saavat vain suorituspisteen, ei ajanottoa.

Väliaikalähdöt alkavat klo 10.00. Kilpailijat lähetetään matkaan väliaikalähdöllä 20 sekunnin välein soudun jälkeisessä paremmuusjärjestyksessä, ensin kokonaiskilpailun 65- ja vanhempien sarjojen osanottajat, sitten kokonaiskilpailun mukaisessa järjestyksessä miehet ja naiset vuorotellen. Järjestäjä sijoittaa lähtöjärjestykseen ennen Kalevan Kiertäjiä kierroksen ulkopuoliset kilpailijat, omalla ilmoituksellaan aikaiseen lähtöön haluavat sekä edellisvuoden kilpailutulosten perusteella aikaiseen lähtöön kuuluvat. Lähtöjärjestyksen määrittää Kalevan kierroksen organisaatio sääntöjensä mukaan.

Huomioi, että et saa ylittää lähtölinjaa kuin vasta lähtöluvan saatuasi! Elektroninen ajanotto käynnistyy lähtölinjan ylittäessä. Tutustu myös maaliintuloon ennen lähtöäsi. Maaliintulon jälkeen ei tarvitse pysähtyä, vaan voit ajaa suoraan kilpailukeskukseen.

Säännöt

Kilpailu on väliaikalähtöinen 20 sekunnin välein, peesausraja 25 m ja sitä valvotaan. Kilpailureitillä liikkuva tuomariauto osoittavat liian lyhyet välit käsimerkein.
Kilpailussa noudatetaan Suomen Pyöräilyn sääntöjä, Kalevan Kierroksen sääntöjä sekä järjestäjän erillisohjeita. Jäykkärakenteisen kypärän käyttö on pakollista. Kalevan Kiertäjillä on oma osallistumisvakuutus, muut kilpailijat ajavat liikenteessä omalla vastuullaan ja vastaavat omasta vakuutusturvastaan.

Huoltoautot/ Keskeytys

Kilpailijoiden omat huoltoautot ovat kielletty. Jokainen kilpailija kuljettaa mukanaan tarvittavat huoltotarvikkeet esim. vararenkaat jne. Korjaustoimissa ei saa avustaa.

Mahdollisissa keskeytys tapauksissa ottakaa yhteys puhelimella kilpailunjohtajaan p. 040 540 5266 tai välittäkää viesti kanssakilpailijoiden mukana seuraavalle liikenteenohjaajalle/huoltopaikalle, että saadaan järjestettyä mahdollisesti tarvittava kyyti kilpailukeskukseen. ”Luuta-auto” tulee vasta kilpailun viimeisenä ajoneuvona.

Huoltopisteet

Reitillä on kaksi huoltopistettä noin 30,5 km ja 58,5 km päästä lähdöstä. Huoltopisteille on mahdollista toimittaa omia eväitä, jotka on jätettävä kisakeskukseen infoon klo 09:00 mennessä.

Turvallisuus

Huomioi turvallisuus ohjeet. Korona ohjeistukset saattavat muuttua nopeasti, joten päivitämme tiedot tänne aina mahdollisimman pian. Tällä hetkellä (päivitys 6.8. 2021): Tapahtumaan voi osallistua vain oireettomana/terveenä. Suositellaan käytettäväksi maskia sisätiloissa tai kun ei ole mahdollista pitää 2 m turvaväliä.

Kilpailukeskuksessa saatavilla käsidesiä ja mahdollisuus käsien pesuun.

Tapahtuman turvallisuussuunnitelma on nähtävillä kisakeskuksen ilmoitustaululla. Kisakeskuksessa päivystää ensiapuryhmä ja kilpailureitillä liikkuvilla tuomariautoilla on EA-valmius. Yleinen hätänumero on 112. Kilpailunjärjestäjällä on vastuuvakuutus.
Huomioi edellä menevää ohittaessasi, että ohitat hitaamman pyöräilijän riittävän etäältä. Jos joudut ohittamaan ajoneuvoja (esimerkiksi traktori tai puimuri), ohita ne liikennesääntöjen mukaisesti vasemmalta muu liikenne ja tienkohta huomioiden.

Numeroiden kiinnitys ja palautus

Numero kiinnitetään hakaneuloilla paidan selkään ja runkonumero satulaputkeen. Selkänumerot kerätään kilpailukeskuksessa. HUOM! Numeroita ei saa muokata tai tärvellä! Palauttamatta jääneestä tai tärvellystä numerosta veloitetaan 20€. Palautettua numeroa vastaan saat osanottomitalin.

Palkintojen jako ja ruokailu

Palkintojen jako, ruokailu ja peseytyminen pyöräilyn jälkeen on järjestetty kilpailukeskuksessa osoitteessa Punaportinkatu 7, 54710 Lemi.

Yhteystiedot

 • Kilpailunjohtaja/ Tuomari 2 Kari Kymäläinen p.040 540 5266
 • Tuomari 1 Jari Husu p.050 582 3355
 • Lähtö/Maali Henk Leermakers p.050 382 6210
 • Kilpailutoimisto/ Kuulutus Kimmo Lehtonen p.040 502 1705
 • Kilpailutoimisto Leena Karvonen p. 040 747 1702
 • Huoltopaikat Janne Aumakallio p.041 441 7249
 • Ensiapu Reetta Kangasmuukko p.050 355 5879
 • Luuta-auto Sami Ahonen p. 040 589 5057

Tulokset

Lisätietoja Kalevan kierroksesta

Lisätietoja löydät sivulta https://kalevankierros.fi