Junnupyöräily 2024

Lappeenrannan Pyöräilijöiden Junnupyöräily aloitetaan toukokuussa keskiviikkona 15.5.2024. Toiminta on tarkoitettu 7-15 vuotiaille lapsille ja nuorille.


Päivitys 14.4.2024: Ilmoittautuminen on avattu.


Toiminta

Keskiviikkoharjoitukset

Harjoitukset järjestetään keskiviikkoisin klo 17:50 (syksyllä aikaistus klo 16:50) eri puolilla kaupunkia. Ikärajoista voidaan tarvittaessa joustaa jos kuskilla on jo taitoa ja intoa piisaa. Osallistujilla täytyy olla oma turvallisessa kunnossa oleva maastopyörä, pyöräilykypärä ja osallistujan tulee osata ajaa pyörällä. Harjoituksissa osallistujat jaetaan neljään ryhmään:

 • 7-13 vuotiaat kolmeen ryhmään taitotaso, ikä ja välineistö huomioiden
 • 13-15 vuotiaille oma UrheiluMTB ryhmä, missä ajetaan tavoitteellisemmin ja urheilullisemmin kuntoa ja maastoajotaitoa kehittäviä harjoituksia.

Harjoitusten sisältö on maastopyöräilypainotteinen, mutta ohjelmaan sisältyy myös mm. pyöräilijän liikennekäyttäytymisen opettelua, taitorata-ajoa, pyöräilyleikkejä, maantiepyöräilyä ja pump track pyöräilyä. Toimintaan voi tulla tutustumaan yhden kerran ennen varsinaista ilmoittautumista. Vanhempien info järjestetään ensimmäisen harjoitusten yhteydessä. Mukaan mahtuu 50 osallistujaa ja harjoituksissa voi käydä tutustumassa ilmaiseksi.

Retki

Syyspuolella ajetaan sunnuntairetki mukavia maastopolkuja nuotiopaikalle. Seura tarjoaa tulilla hyvät eväät. Kaikki Junnupyöräilyn osallistujat sekä heidän vanhemmat ja läheiset ovat tervetulleita mukaan retkelle.

BMX-toimintaa

Aiempina vuosina järjestettyä pump track-kerhoa ei tänä vuonna järjestetä. Sen sijaan seura tarjoaa myös Junnupyöräilyn osallistujille avoimia BMX-Freestyle -harjoituksia.

Kisoihin kannustetaan

Myös junnuja kannustetaan kokeilemaan kilpapyöräilyä. Seura tukee jäseniään kisoihin ja tapahtumiin osallistumisessa ja monissa tapahtumissa on lapsille ja nuorille erityisiä matalan kynnyksen sarjoja, joissa voi tutustua menoon ja meininkiin (esim. Tuusula MTB). Syksyllä järjestetään myös pieniä kyläkisoja Lappeenrannassa, joissa voi tulla ajamaan rentoa kisaa.

Maksut

Osallistumismaksut ovat

 • 65€/osallistuja/kausi.
 • 2 lasta samasta perheestä 100€/kausi.
 • Perhejäsenyys: Junnupyöräilyn osallistumismaksu ja vanhemman liittyminen samalla seuran jäseneksi 90€. Tämä vaihtoehto tuo myös seuran jäsenedut käyttöönne.

Osallistumismaksusta lähetetään lasku sähköpostiin kesäkuun aikana.

Osallistujan on mahdollista saada Lappeenrannan kaupungin harrastusavustusta osallistumismaksun kattamiseen. Avustus on tarkoitettu alle 18-vuotiaille lappeenrantalaisille lapsille ja nuorille, joiden on vaikeaa aloittaa tai jatkaa harrastusta perheen tiukan talouden vuoksi. Seuralla on myös lainapyöriä, jotka ovat lainattavissa veloituksetta Junnupyöräilyyn, jos omaa pyörää ei ole käytettävissä.


Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen mukaan Junnupyöräilyyn tämän lomakkeen kautta.


Ohjelma

AikaPaikkaHuom.
15.5 Keskiviikko 17:50-19:35Huhtari. Kartta.Aloitus Huhtarin pump track radalla. Käydään läpi harjoitusten pelisäännöt. Alussa vanhemmille info. Maastoajoa ja pump track-pyöräilyä.
22.5 Keskiviikko 17:50-19:35Mattilan Monttu, Kaarnepolku. Kartta.Maasto ja ajotaitoharjoitteet, ryhmäkisat
29.5 Keskiviikko 17:50-19:35Skinnarila, Technopoliksen parkkipaikka. Kartta. Maasto & alamäki
5.6 Keskiviikko 17:50-19:35Pontuksen koulu. Kartta.Maastoajo
12.6 Keskiviikko 17:50-19:35Lappeen koulu, Ruoholampi. Kartta. Maasto, ajotaito ja leikit.
19.6 Keskiviikko 17:50-19:35Mattilan Monttu, Kaarnepolku. Kartta.Maasto ja ajotaitoharjoitteet, ryhmäkisat
26.6 Keskiviikko 17:50-19:35UK-Areenan viereinen parkkis. Kartta Maastoajo, hypyt, liikennekäytös.
lomatauko
14.8 Keskiviikko 17:50-19:35Huhtari, Skeittipuiston viereinen alue. Kartta. Maastoajo, ajotaitoharjoitteet, pump track. Pyöränhuoltotaitojen harjoittelu pienryhmissä.
21.8 Keskiviikko 17:50-19:35Mattilan Monttu, Kaarnepolku. Kartta.Maasto ja ajotaitoharjoitteet, ryhmäkisat
28.8 Keskiviikko 17:50-19:35Lauritsalan koulu Kartta. Pump track ja maasto
4.9 Keskiviikko 17:50-19:35Imatra, Karhumäki Pump track. Kartta.The Pump track! Tavataan Imatralla Karhumäen Pump Trackilla. Mahtavat rata-ajot ja hienoa maastopolkua!
11.9 Keskiviikko 17:50-19:35 Skinnarila, Technopoliksen parkkipaikka. Kartta. Maasto & alamäki
15.9 sunnuntai klo 13-16Lähtöpaikka ja kohde tarkennetaan syyskauden alussa.Perinteinen syysretki. Vanhemmat ovat tervetulleita mukaan ja eväät tarjotaan.
18.9 Keskiviikko HUOM aikaistus 16:50-18:35Pontuksen koulu. Kartta.Maastoajo
25.9 Keskiviikko HUOM aikaistus 16:50-18:35Linnoitus

Kartta.
Kauden päätöspyöräilyt! Sen kunniaksi joku pieni ylläri.

Vanhemmille:

 • Osallistuminen toimintaan tapahtuu omalla vastuulla. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Kehotamme vanhempia hankkimaan lapselle tapaturmavakuutuksen.
 • Varmista lapsesi pyörän kunto ennen harjoituksia! Epäkunnossa olevat jarrut ovat turvallisuusriski. Liian löysät renkaat ja kuiva ketju tekevät ajamisesta epämiellyttävää. Autamme mieluusti pyörän huoltamiseen ja korjaamiseen liittyvissä kysymyksissä.
 • Pakolliset varusteet ovat toimiva pyörä, pyöräilykypärä, säähän sopiva vaatetus ja juomapullo (telineessä tai repussa) sekä pimeään aikaan valkea etuvalo ja punainen takavalo.
 • Suositeltavia varusteita ovat ajohanskat ja ajolasit.
 • Sadekeli on hyvä pyöräilykeli, säävarausta ei ole. Harjoitukset järjestetään aina sovittuna aikana.
 • Liikumme metsissä ja heinikoissa. Hyttyskarkotetta voi tarvita harkoissa. Muista tehdä lapsellesi harkkojen jälkeen punkkitarkastus.
 • Ilmoitathan, jos ette jatka Junnupyöräilyssä mukana. Vapautamme siinä tapauksessa paikan muille.

Toimintaseloste:

 • Pyöräilylaji: pyöräily (maastopyöräily, maantiepyöräily, pyöräily liikkumismuotona)
 • Kesto, pituus ja matka: Harrastusryhmiä järjestetään toukokuun alun ja syyskuun lopun välisenä aikana, poislukien heinäkuu. Yksittäisen viikkoharjoituksen kesto on 1h 45 min jonka aikana käydään läpi päivän aihe, tarkastetaan osallistujien polkupyörät ja ajetaan pyörillä aiheeseen sopivia harjoituksia. Retkien ja muiden tapahtumien kesto vaihtelee.
 • Nopeus: ikäryhmään, taitotasoon ja harjoitteeseen soveltuva nopeus
 • Reitti: Harjoituspaikat ja reitit vaihtelevat viikoittain.
 • Olosuhteet ja mahdollinen säävaraus: Harrastusryhmät ajetaan sovittuna aikana. Ennakkoperuutuksia sääennustuksiin perustuen ei tehdä. Rankkasateen sattuessa toiminta voidaan tarvittaessa keskeyttää mutta osallistujia kannustetaan sateisella säällä tulemaan paikalle sadevarustuksen kanssa.
 • Lähtöaika ja -paikka: Aikataulut, harjoitusajat ja paikat on kuvattu nettisivujen ohjelmataulukossa.
 • Varusteet: Osallistujilla on oltava mukana toimiva polkupyörä (pakollinen), pyöräilykypärä (pakollinen), sään mukainen vaatetus (pakollinen) ja oma vesipullo telineessä tai repussa (pakollinen). Lisäksi ajohanskojen ja ajolasien käyttöä suositellaan (risujen ja pienten kaatumisten varalta).
 • Muut varusteet: Osallistujat saavat seuran urheilupaidan (sisältyy hintaan). Seuran laadukkaita yhteiskäyttöpyöriä voi lainata käyttöön yksittäisiin harjoituksiin tai lyhyiksi ajanjaksoiksi. Kypärään voidaan kiinnittää ensimmäisissä harjoituksissa tarra, mihin on kirjoitettu lapsen nimi.
 • Hinta- ja maksutiedot: Toiminnan hinta 65 € per osallistuja. Maksu kattaa koko kauden syyskuun loppuun asti. Maksuun sisältyy Lappeenrannan Pyöräilijät ry:n jäsenyys (jäsenedut voimassa koko vuoden). Lasku lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.
 • Vastuut ja vakuutukset: Osallistuminen toimintaan tapahtuu omalla vastuulla. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Kehotamme vanhempia hankkimaan lapselle tapaturmavakuutuksen, joka kattaa pyöräilyharrastamisen.
 • Terveysrajoitteet: Osallistujien on ilmoitettava osallistumiseen mahdollisesti vaikuttavat sairaudet retken vetäjille ennen tapahtuman alkua. Terveysrajoitteet kysytään jo ilmoittautumislomakkeella mutta niistä on hyvä ilmoittaa myös aina harjoitusten yhteydessä.
 • Ilmoittautumisohjeet: Toimintaan ilmoittautuminen tehdään nettisivuilta löytyvän lomakkeen avulla.
 • Enimmäisosallistujamäärä: 50.
 • Järjestäjä: Lappeenrannan pyöräilijät ry
 • Yhteyshenkilö: Matti Pesu, mattipesu(ät)gmail.com, 0405340455