Tule ohjaajaksi seuran viikkolenkeille

Lyhyesti: Haluamme sinut mukaan seuran maasto-, maantie- tai junnupyöräilylenkkien ohjaajaksi ja tarjoamme koulutusta ja oppia asiaan. Ilmoittaudu nyt mukaan keväällä alkavan toiminnan ohjaajaksi!


Viikkolenkit ovat seuran suosituinta toimintaa. Tämä tulee ilmi toistuvasti, kun jäseniltä kysellään, mitä asioita he Lappeenrannan Pyöräilijöiden toiminnassa eniten arvostavat. Osallistujamäärät ovatkin viikkolenkeillämme kasvaneet sekä maantiellä että maastossa jo monien vuosien ajan.

Viikkolenkkitoimintaan kuuluvat kesäkaudella maantielenkit maanantaisin, maantieaika-ajot torstaisin, maastolenkit torstaisin sekä Junnupyöräily keskiviikkoisin. Talvikaudella viikkolenkkejä ovat sisäpyöräilyharjoitukset torstaisin ja sunnuntaisin. Kaikissa viikkolenkeissä huomioidaan osallistujien taitotaso ja mahdollistetaan mukava pyöräilyharrastus kaikille aloittelijoista konkareihin.

Laadukasta ja turvallista

Seuralle on kunnia-asia, että viikkolenkit ovat laadukkaita ja turvallisia. Laatu tarkoittaa mm. sitä, että lenkkien ennakkoon ilmoitettuja määreitä (esim. pituus, nopeus, haastavuus) noudatetaan, osallistujista pidetään huolta ja uudet osallistujat otetaan vastaan. Laadun ohella vielä tärkeämpää on turvallisuus ja seuran tulee jo lainkin velvoittamana varmistaa, että toiminta lenkeillä on turvallista.

Ohjaajat avainasemassa

Laatua ja turvallisuutta ei voida taata ilman osaavia ohjaajia. Osallistujamäärien kasvaessa ohjaajien määrän ja osaamisen rooli korostuu, sillä suurissa pyöräilijäryhmissä riski erilaisiin poikkeustilanteisiin ja ongelmiin kasvaa. Ohjaajien määrä on käytännössä merkittävin seuran toimintaa rajoittava tekijä ja uusille ohjaajille on siksi paljon tarvetta.

Ohjaajan taitoihin ja tehtäviin kuuluu mm.

 • pyöräilijäryhmän ohjaaminen ja opastaminen
 • erilaisten osallistujien taito- ja kuntotasojen tunnistaminen ja huomioiminen ohjaamisessa
 • oman pyöräilylajin riittävä osaaminen suhteessa ohjattavien taitotasoon
 • yleisimpien perustason pyörän huolto- ja korjaustoimien tunnistaminen
 • keskeiset seikat pyörälenkkien turvallisuudesta
 • suunnistaminen ja reitinvalinnat
 • pyöräilyyn liittyvät liikennesäännöt ja liikenteessä kulkemisen.

Tule mukaan ohjaajaksi!

Tarjoamme eritasoisia koulutusmahdollisuuksia joiden avulla saat oppia lenkkien ohjaamisen lisäksi myös omaan pyöräilyharrastukseesi. Tämä on siis sinulle maksuton mahdollisuus oppia lisää lajista ja kehittää lajitaitojasi samalla, kun seuran ohjaajaporukka saa sinusta vahvistuksen.

Voit tulla mukaan ohjaajaksi jos tunnistat itsesi yhdestäkin alla mainituista:

 • olet harrastanut pyöräilyä vasta hetken mutta koet rakkautta lajiin ja haluat auttaa muita hienossa harrastuksessa
 • et ehkä koe vielä olevasi taitava pyöräilijä mutta uskot, että saat seuran koulutuksista tarvittavat taidot ja pääset kokeilemaan ohjaamista itsellesi sopivan ryhmän kanssa ja vaikka aluksi apuohjaajana
 • olet jo kokenut ja taitava pyöräilijä ja haluat jakaa oppiasi muille pyöräilijöille.

Emme siis aseta ennakkovaatimuksia pyöräilytaitojen tai kuntotason suhteen. Tule mukaan sellaisena kuin olet, opitaan koulutusten avulla yhdessä ja valitaan jokaiselle ohjaajalle sellaisia lenkkiryhmiä ohjattavaksi, joiden kautta oma pyöräilyosaaminen karttuu mukavan tekemisen kautta.

Koulutukset kevään aikana

Pyöräilynohjaajakoulutus Jyväskylässä

Suomen Pyöräilynohjaajat ry järjestää valtakunnallisen pyöräilynohjaajakoulutuksen Jyväskylässä. Tämä koulutus on todellinen rautaisannos pyöräilytoiminnan ohjaamiseen ja järjestämiseen ja suosittelemme osallistumista varauksetta kaikille, jotka haluavat aidoiksi pyöräilyosaajiksi! Koulutus tarjoaa oppia ja avaa mahdollisuuksia myös pyöräilyliiketoiminnasta kiinnostuneille.

Koulutukseen vaaditaan lähtötasona n. vuoden verran omaa pyöräilyharrastustaustaa mistä tahansa pyöräilylajista.

Koulutuksen lähiopetusjaksot ovat 6.–7.4. ja 20.–21.4 Jyväskylässä. LrPy korvaa jäsenilleen koulutuksen osallistumismaksun sekä matka- ja majoituskulut (matkakulut edullisimman julkisen mukaan, majoituskulut koulutuksen majoitustarjouksen mukaisesti).

Ilmoita osallistumishalukkuudesta osoitteeseen mattipesu@gmail.com sekä lue lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan koulutukseen suoraan koulutuksen sivuilta: https://pyorailynohjaajat.fi/2023/10/13/pyorailynohjaajakoulutus-2024/

Lappeenrannan ohjaajakoulutus

Järjestämme huhtikuussa seuran ohjaajille keskustelutilaisuuden, missä sovimme ja käymme läpi ohjaamisen käytäntöjä ja toimintaa seuran lenkeillä. Tämän lisäksi järjestämme tarvittavan määrän erillisiä koulutushetkiä, joissa ohjaajille tarjotaan omia ohjaamistaitoja täydentävää oppia. Tiedotamme näiden aikatauluista myöhemmin.

Toimi näin!

 • Ilmoita kiinnostuksesta ohjaajana toimimiseen seuran sihteeri Matille (mattipesu@gmail.com)
 • Tsekkaa valtakunnallisen koulutuksen sisältö ja ilmoittaudu halutessasi sinne mukaan.
 • Jää kuulolle, otamme yhteyttä ja sovitaan yhdessä kevään aikataulut!