Ota käyttöön Lappeenrannan Pyöräilijöiden WhatsApp-yhteisö

Viestintä on haastava laji. Uutta ja vanhaa asiaa on jäsenille ja kaikille pyöräilystä kiinnostuneille kokoajan kerrottavaksi ja ilman hyvää viestintää ei oikeastaan ole koko seuratoimintaa. Tiedottaminen on myös muuttunut hankalammaksi somekanavien muuttuessa.

Seuran Viestintä & markkinointi -osaston johtavat asiantuntijat ovat alkuvuodesta 2024 tutustuneet WhatsApp-sovelluksen uusiin ominaisuuksiin ja näiden kattavien selvitysten seurauksena olemme ottaneet käyttöön Lappeenrannan Pyöräilijöiden WhatsApp yhteisön. WhatsApp yhteisö koostaa viestiryhmät yhden otsikon alle ja mahdollistaa myös suorien tiedotteiden lähettämisen kaikille yhteisön jäsenille. Toivomme, että tämän muutoksen myötä viestintämme saavuttaa lappeenrantalaiset pyöräilijät aiempaa paremmin.

(Saatoit huomata, että otimme vuoden vaihteessa testikäyttöön myös WhatsApp-kanavan. Se poistetaan käytöstä pian, sillä yhteisön ilmoitukset-osio ajaa saman asian paremmin.)

Miten WhatsApp yhteisö toimii?

WhatsApp yhteisö on tavallaan sateenvarjo, jonka alle voidaan liittää keskusteluryhmiä sekä ilmoituskanava. Lappeenrannan Pyöräilijöiden WhatsApp-yhteisö koostuu tätä kirjoittaessa seuraavista ryhmistä:

  • MTB lenkit Lappeenranta: maastopyöräilylenkkiseuranhaku ja muut maastopyöräilyjutut.
  • Maantielenkit LPR: maantielenkkihuutelut ja muut spandex-keskustelut.
  • LrPy Sisäpyöräily: Talvikauden sisäharkkojen juttelut.
  • LrPy Saimaa Cycle Tour: SCT:lle osallistuvien keskustelut.
  • LrPy Pirkan Pyöräily: Pirkan Pyöräilyyn osallistuvien keskustelut.
  • LrPy BMX. Bmx- ja pump track harrastajien jutut.
  • Ilmoitukset: Ilmoituskanava, mistä näet seuran tiedotteet ajankohtaisista asioista. Tällä kanavalla ei voi käydä keskustelua, ainoastaan kanavan ylläpitäjät voivat julkaista täällä tiedotteita.

Yhteisöön voivat liittyä mukaan kaikki, jotka ovat kiinnostuneet pyöräilyharrastuksista Lappeenrannassa.

Näin löydät yhteisön WhatsAppissa.

Yhteisöön pääset mukaan pyytämällä pääsyä seuran sihteeriltä. Liittymislinkkiä ei julkaista nettisivuilla, koska se saattaa altistaa ryhmien väärinkäyttöön ja roskapostitukseen.

Kun olet jo jonkin keskusteluryhmän jäsen tai saat liittymislinkin Lappeenrannan Pyöräilijöiden WhatsApp-yhteisöön, löydät yhteisön näin.

WhatsApp-yhteisö näkyy kännykkä-sovelluksessa oman kuvakkeensa alla:

WhatsApp-web selainsovelluksessa yhteisö löytyy näin:

Jos koet, että saat liikaa ilmoituksia ja ryhmien keskustelu käy hermoon, niin muista ryhmien ilmoitusten mykistäminen vaihtoehtona ennen ryhmästä tai yhteisöstä eroamista. Mykistämällä ilmoitukset saat rauhan kilahduksilta ja näet viestit vain, kun käyt ne itse ryhmistä katsomassa.