Kisaryhmän kuulumisia kaudelta 2020

Rosendahl GP 20.9, Tampere

Maantiepyöräilyn kisakauden lopetus Rosendahl Gp:ssä

Kilpailu ajettiin Tampereella Pyynikin näköalatornin viereen tehdyllä raastavalla 3,4 kilometrin radalla, jossa mentiin joko ylöspäin tai alaspäin. Mäkeä siis kisassa riitti. Kategoria 2 lähdössä ajettiin 10 kierrosta ja Elitessä 20 kierrosta.

Meiltä mukana oli 3 ajajaa: Elias (elite) sekä Aleksi ja Konsta (kat 2). Aleksin ja Konstan kilpailu ei kestänyt 10 kierrosta, heidät liputettiin ulos jo aikaisemmin. Elite lähdössä Elias ajoi hienosti ja sai ajaa melkein koko matkan. Kilpailusta saatiin taas suuri määrä oppia ja kovuutta seuraavaan kauteen. Kilpailujärjestelyt sujuivat hienosti ja syksyinen sää helli pyöräilijöitä. Kilpailu oli myös Skoda maantiecupin viimeinen osakilpailu, joka loi erityisesti Elite lähtöön erityislaatuisen jännityksen.

Onnittelut Skoda maantiecupin menestyjille, vaikka meillä ei rahkeet riittänyt kärki kahinoihin tällä kaudella! Hienoa oli nähdä, miten upeita tapahtumia oli poikkeukselliselle kaudelle saatu aikaan ja iso kiitos kuuluukin kaikille järjestäjille. Meidän osaltamme maantiekisakausi päättyi tähän, mutta ei syytä huoleen. Kilpailemista emme vielä lopeta vaan nyt on aika kääntää katseet maastoon ja cyclocrossin pariin.

Lyhyt yhteenveto kaudesta

Kaiken kaikkiaan hieno kausi tiimillä takana, paljon jäi käteen oppia ja hyviä muistoja. Talvella, kun kisaryhmää alettiin järjestelemään, oli meillä vain yksi kuski, joka ajoi säännöllisesti kilpaa. Kauden aikana joukko kasvoi viiteen kuskiin, jotka kaikki saivat hienoja onnistumisia ja karvaita pettymyksiä. Kauden aikana maksettiin monet oppirahat ja ensikaudelle on otettu oppia näistä. Kausi alkoi pettymyksien sarjalla, kun selvisi ettei ainakaan alku kesästä ajeta kilpailuita, mutta sitten kun meidät päästettiin irti tuli ensimmäisessä kisassa heti kolme mitalia. Hienojen suoritusten saattelemana osa ajajista nosti ajoluokkaansa. Etenkin meidän nuoremmilta ajajiltamme nähtiin huikeita suorituksia ja valtavia kehitysaskeleita koko kauden ajan.


Espoon Skoda maantie cup, Helsinki Velotour 16.8

Rata oli mäkinen ja haastava. Kisassa ajettiin 10,6 kilometrin rataa. Elite ajoi 12 kierrosta ja kategoria 2 ja 3 ajoi yhdeksän kierrosta. Kierroksien huippukohta oli maalimäessä, missä jokainen sai laittaa itsensä koetukselle. Kisapaikalla järjestelyt sujuivat hyvin ja ilmakin helli pyöräilijöitä. Tällä kertaa Lappeenrannan Pyöräilijät eivät juhlineet palkintokorokkeella, mutta hyviä suorituksia nähtiin monellakin osaa ja on hieno huomata miten paljon ajajamme kehittyvät kisa kisalta. Elite-lähdössä oli mukana kaksi Lappeenrannan Pyöräilijöiden kuskia, molemmat ajoivat hienosti pääjoukon mukana maaliin. Kakkos- kategoriassa ajoi kanssa kaksi meidän ajajaamme ja heidänkin kisansa sujui hyvin pääjoukon matkassa. Viimeisimpänä kolmos-kategoria, jossa vain yksi meidän kuskimme. Hänellä ei jäänyt kisasta jälkipolville kerrottavaa, muuta kun että kilpailuun ei kannata lähteä pyörällä joka ei toimi 100%. Seuraavaksi osalla ajajista on Sm-kilpailut edessä ja sieltä on lupa odottaa hyviä suorituksia!

Tulokset:
Elite: Elias 27/66, Juuso 33/66
Kat2: Konsta 12/40, Sami 23/40
Kat3: Aleksi 5/8


Hyrylän ajot 11.7.2020

Linkki tuloksiin: https://my.raceresult.com/155089/results?lang=en#0_4A6C89

Lähdimme kilpailuun 5 miehen voimin. Tavoitteet olivat korkeat, mutta seuran nuoremmat kuljettajat kantoivat huolen, että tiimin tunnettavuus nousee ja palkintokorokkeella nähdään punamustaa väriä.

Kilpailuiden saldo olikin yhteensä 3 mitalia. Aamulla puoli joukkuetta kiersi pääkaupunkiseudun pyöräliikkeet läpi löytääkseen oikeanlaiset sadetakit, niitä ei kuitenkaan löydetty ja matkaan lähdettiin ilman sadeasua. Varmaa oli siis, että kosteaa tulee olemaan ja kisa ei tule helpolla, onneksi keli on kaikille sama. Kilpailupaikalla osa lämmitteli itsensä rullilla teltan suojassa ja osa haki lämmöt ”ulkona”.

LrPyn kisatiimi: Konsta, Elias, Juuso, Aleksi ja Sami.

Mitalistien mietteitä

Konsta: Ensimmäinen oikea kisa ja kilpailujännitystä oli ilmassa. Rullilla lämmitellessä sykekin oli aika koholla. Ajoi kat3:ssa ja kisa lähti etumoottoripyörän perässä Seutulan koululta. Ensimmäisen liikenneympyrän jälkeen päästiin enemmän kisavauhtiin. Ajelin joukon mukana suunnitelman mukaan ja tiukat kurvit varovasti, joiden jälkeen jäi aina 10-20 metriä joukosta jälkeen. Yhdessä kurvissa takanani yksi kuski kaatui. Hiekkatieosuudet olivat sateen takia hankalia, koska ei nähnyt mitään hiekan peittämistä laseista. Toisen hiekkatiepätkän jälkeen oli hetken vaikeampaa, mutta tilanne koheni loppua kohti. Lähdin loppurutistukseen joukon perältä noin 300m ennen maalia ja ylitin maaliviivan ykkösenä.

Konsta (keskellä) ja Aleksi (oikealla) kat-3 sarjan palkintopallilla.

Elias: Mun eka maantiekisa tällä kaudella ja päätavoitteena oli vaan pysyä pääporukan mukana ja välttää välinerikot. Irtiottoyritykset tapahtuivat lähinnä isojen seurojen toimesta, mutta nekin saatiin heti ajettua kiinni. Itse keskityin lähinnä siihen, että kisa ei kaadu välinerikkoon, koska porukan mukana pysyminen tuntui suht helpolta, kun ajoi fiksusti voimia säästellen. Sitten päästiin jo viimeisille kilometreille ja tahti alkoi kiristyä. Viimeisen kilsan kohdalla yritettiin irtiottoa ja meikä sinnitteli perässä. Sitten alko kuulua huutoa ja maali olikin jo siinä, joka tuli hieman yllätyksenä. Onneksi kauden kovalla treenillä ukko oli hyvässä kunnossa ja jalka riitti vielä täpärään ohitukseen loppukirissä. Reitti oli kyllä haastava ja vaaroja täynnä, mutta varovaisuudella siitä kyllä selvisi ongelmitta.

Elias (oikealla) ajoi kat2 sarjassa kolmenneksi.

Aleksi: Omat ajatukseni kilpailuun olivat pelon sekaiset. Pitkästä aikaa numerolappu selässä. Huolta minussa aiheutti kolmos-kategorian lyhyt reitti (48km). Lähtöviivalla sykkeet olivat jo lähellä maksimia, vettä satoi kaatamalla ja mies oli jo märkä lämmittelystä. Lähtö tapahtui ja kyyti oli rauhallisen repivää. Reitti sisälsi pari hyvää mäkeä ja vaikeaa hiekkatieosuutta. Sade aiheutti harmaita hiuksia koko kisan, mutta varsinkin hiekkatie osuuksilla, sillä kuraa lensi niin paljon ettei eteensä nähnyt. Omalta osaltani kilpailu oli kohtalainen, tiesin ettei loppukiri ole minun vahvuuteni, niin yritin useaan otteeseen matkan aikana rikkoa porukan siinä kuitenkaan onnistumatta. Tuloksena lopulta kolmas sija. Sen seurauksena sain paljon hyvää oppia ja intoa ajamiseen. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja.

Huollon ajatukset, Mika: Eka kertaa huoltoukkona mukana. Keli tietysti saneli osansa ja hyvä, ettei meidän kuskeillamme kellään mennyt renkaita. Juuson tekniikkaprobleemi omaa erityisluokkaa. Seuran katos tarjosi suojaa vesisadetta vastaan.

Summa summarum: Päällimmäisenä tiimillä jäi kisasta hyvä maku suuhun ja tiimiltä on lupa odottaa tulevaisuudessa huimaa tasonnostoa ja kovaa kilpailua. Osalle kilpailu oli ensimmäinen ja oppirahoja maksoi varmasti jokainen tässä kilpailussa. Onneksi olkoon Eliakselle mitallista kat2 ja Konstalle ensimmäisestä voitosta miesten luokissa. Tästä on hyvä jatkaa kohti suurempia tavoitteita koko tiimin voimin!