Kisaryhmän kuulumisia kaudelta 2020


Hyrylän ajot 11.7.2020

Linkki tuloksiin: https://my.raceresult.com/155089/results?lang=en#0_4A6C89

Lähdimme kilpailuun 5 miehen voimin. Tavoitteet olivat korkeat, mutta seuran nuoremmat kuljettajat kantoivat huolen, että tiimin tunnettavuus nousee ja palkintokorokkeella nähdään punamustaa väriä.

Kilpailuiden saldo olikin yhteensä 3 mitalia. Aamulla puoli joukkuetta kiersi pääkaupunkiseudun pyöräliikkeet läpi löytääkseen oikeanlaiset sadetakit, niitä ei kuitenkaan löydetty ja matkaan lähdettiin ilman sadeasua. Varmaa oli siis, että kosteaa tulee olemaan ja kisa ei tule helpolla, onneksi keli on kaikille sama. Kilpailupaikalla osa lämmitteli itsensä rullilla teltan suojassa ja osa haki lämmöt ”ulkona”.

LrPyn kisatiimi: Konsta, Elias, Juuso, Aleksi ja Sami.

Mitalistien mietteitä

Konsta: Ensimmäinen oikea kisa ja kilpailujännitystä oli ilmassa. Rullilla lämmitellessä sykekin oli aika koholla. Ajoi kat3:ssa ja kisa lähti etumoottoripyörän perässä Seutulan koululta. Ensimmäisen liikenneympyrän jälkeen päästiin enemmän kisavauhtiin. Ajelin joukon mukana suunnitelman mukaan ja tiukat kurvit varovasti, joiden jälkeen jäi aina 10-20 metriä joukosta jälkeen. Yhdessä kurvissa takanani yksi kuski kaatui. Hiekkatieosuudet olivat sateen takia hankalia, koska ei nähnyt mitään hiekan peittämistä laseista. Toisen hiekkatiepätkän jälkeen oli hetken vaikeampaa, mutta tilanne koheni loppua kohti. Lähdin loppurutistukseen joukon perältä noin 300m ennen maalia ja ylitin maaliviivan ykkösenä.

Konsta (keskellä) ja Aleksi (oikealla) kat-3 sarjan palkintopallilla.

Elias: Mun eka maantiekisa tällä kaudella ja päätavoitteena oli vaan pysyä pääporukan mukana ja välttää välinerikot. Irtiottoyritykset tapahtuivat lähinnä isojen seurojen toimesta, mutta nekin saatiin heti ajettua kiinni. Itse keskityin lähinnä siihen, että kisa ei kaadu välinerikkoon, koska porukan mukana pysyminen tuntui suht helpolta, kun ajoi fiksusti voimia säästellen. Sitten päästiin jo viimeisille kilometreille ja tahti alkoi kiristyä. Viimeisen kilsan kohdalla yritettiin irtiottoa ja meikä sinnitteli perässä. Sitten alko kuulua huutoa ja maali olikin jo siinä, joka tuli hieman yllätyksenä. Onneksi kauden kovalla treenillä ukko oli hyvässä kunnossa ja jalka riitti vielä täpärään ohitukseen loppukirissä. Reitti oli kyllä haastava ja vaaroja täynnä, mutta varovaisuudella siitä kyllä selvisi ongelmitta.

Elias (oikealla) ajoi kat2 sarjassa kolmenneksi.

Aleksi: Omat ajatukseni kilpailuun olivat pelon sekaiset. Pitkästä aikaa numerolappu selässä. Huolta minussa aiheutti kolmos-kategorian lyhyt reitti (48km). Lähtöviivalla sykkeet olivat jo lähellä maksimia, vettä satoi kaatamalla ja mies oli jo märkä lämmittelystä. Lähtö tapahtui ja kyyti oli rauhallisen repivää. Reitti sisälsi pari hyvää mäkeä ja vaikeaa hiekkatieosuutta. Sade aiheutti harmaita hiuksia koko kisan, mutta varsinkin hiekkatie osuuksilla, sillä kuraa lensi niin paljon ettei eteensä nähnyt. Omalta osaltani kilpailu oli kohtalainen, tiesin ettei loppukiri ole minun vahvuuteni, niin yritin useaan otteeseen matkan aikana rikkoa porukan siinä kuitenkaan onnistumatta. Tuloksena lopulta kolmas sija. Sen seurauksena sain paljon hyvää oppia ja intoa ajamiseen. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja.

Huollon ajatukset, Mika: Eka kertaa huoltoukkona mukana. Keli tietysti saneli osansa ja hyvä, ettei meidän kuskeillamme kellään mennyt renkaita. Juuson tekniikkaprobleemi omaa erityisluokkaa. Seuran katos tarjosi suojaa vesisadetta vastaan.

Summa summarum: Päällimmäisenä tiimillä jäi kisasta hyvä maku suuhun ja tiimiltä on lupa odottaa tulevaisuudessa huimaa tasonnostoa ja kovaa kilpailua. Osalle kilpailu oli ensimmäinen ja oppirahoja maksoi varmasti jokainen tässä kilpailussa. Onneksi olkoon Eliakselle mitallista kat2 ja Konstalle ensimmäisestä voitosta miesten luokissa. Tästä on hyvä jatkaa kohti suurempia tavoitteita koko tiimin voimin!