Junnupyöräilyä kesällä 2016

Lappeenrannan pyöräilijät ry järjestää lapsille ja nuorille pyöräilyn harrastusryhmiä keväällä, kesällä ja syksyllä 2016.

Junnupyöräilyharjoitukset on tarkoitettu 6-15 vuotiaille ja ne järjestetään keskiviikkoisin klo 18 eri puolilla kaupunkia. Ikärajoista voidaan tarvittaessa joustaa (huom. lehtijutussa ilmoitettiin ikäryhmäksi 9-15, virhe on sittemmin juttuun korjattu). Osallistujien täytyy osata ajaa pyörällä. Harjoitusten sisältö on maastopyöräilypainotteinen mutta ohjelmaan sisältyy myös mm. pyöräilijän liikennekäyttäytymisen opettelua, taitorata-ajoa, pyöräilyleikkejä, maantiepyöräilyä ja pump track pyöräilyä. Harjoituksissa toimintaa järjestetään ikäryhmittäin ja osallistujien taitotaso pyritään huomioimaan mahdollisimman hyvin. Vanhempien apu on harjoituksissa tarpeen! Ilmoita vetäjille, jos voit osallistua harjoituksiin apuvetäjänä.

Alkukesän ohjelma:

Junnupyöräilyn startti 8.5 Sunnuntai 16-18 Huhtiniemi, Liikuntakeskuksen parkkipaikan pääty (kartta).
Maasto 11.5 Keskiviikko 18-20 Huhtiniemi , Liikuntakeskuksen parkkipaikan pääty (kartta).
Liikenne, pumptrack-rata, huolto 18.5 Keskiviikko 18-19:30 Liikennepuisto & Kimpinen. Aloitus Liikennepuistossa (Valtakatu,kartta)
Pump track + maasto 25.5 Keskiviikko 18-19:30 Lauritsalan pump track rata, Kuntokatu 5  (kartta)
Maasto & moduulipt-rata 1.6 Keskiviikko 18-19:30 Kisapuisto – Kimpinen. Aloitus Kisapuiston parkkikselta (kartta)
Maastoajotekniikka 8.6 Keskiviikko 18-19:30 Mattilan monttu, aloitus Kaarnepolun puolelta(kartta).
Pump track + maasto 15.6 Keskiviikko 18-19:30 Lauritsalan pump track rata, Kuntokatu 5  (kartta)
Retki 19.6 sunnuntai 16-19 Lähtö Voitelukopilta (Lavolankadun ja Lentäjäntien risteys Lentokentän luona). Kohteena Ritaniemi Skinnarilan kärjessä. Kohteessa taukoillaan ja paistetaan makkaraa.
Maasto + taitorata 22.6 Keskiviikko 18-19:30 Myllymäki. Aloitus myllymäen koululta (kartta)
Maantiepyöräily, katuajo, taitorata 29.6 Keskiviikko 18-19:30 Sammonlahti, aloitus Sammotorilta (kartta)

Syyskesän ohjelma:

Pyörän pesu ja huolto-opettelu (vanhemmat mukaan!) 17.8 Keskiviikko 18-19:30 Monarin pihalla (tai autotallissa jos on kurja sää), Keskusta, Anni Swanin katu 7.

Vanhemmat ovat tervetulleita mukaan!

Maasto & alamäki 24.8 Keskiviikko 18-19:30 Maatis, Skinnarila. Tapaaminen Technopoliksen parkkialueella Syke-GYMin luona (kartta).
Maasto 31.8 Keskiviikko 18-19:30 Mattilan monttu, aloitus Kaarnepolun puolelta(kartta).
Pump track & maasto (Radan viralliset avajaiset!) 7.9 Keskiviikko 18-19:30 Lauritsalan pump track rata, Kuntokatu 5  (kartta) . Harjoitusten yhteydessä järjestetään radan viralliset avajaiset.
Maantiepyöräily, katuajo, ajotaito 14.9 Keskiviikko 18-19:30 Lentoaseman parkkipaikka (Kartta)
Retki 18.9 sunnuntai 16-19 Retkellä ajetaan kivoja polkuja taukopaikalle missä tehdään tulilla eväät. Vanhemmat ovat tervetulleita mukaan.
Alamäki & maasto 21.9 Keskiviikko 18-19:30 HUOM. Muuttunut paikka:

Maatis, Skinnarila. Tapaaminen Technopoliksen parkkialueella Syke-GYMin luona (kartta).

Cyclocross 28.9 Keskiviikko 18-19:30 Mattilan monttu, aloitus Kaarnepolun puolelta(kartta).
Maasto 5.10. Keskiviikko 17-18:30 Lavola, aloitus Pikkupuistolta, Sammonrinne 1 (kartta).
 VPCX Cyclocross kisa Mattilassa 9.10 Sunnuntai Ilmoittautuminen  klo 9:30. Lasten kisan lähtö klo 10, aikuisten kisa n. klo 10:45. Mattilan monttu, autot voi jättää Kaarnepolulle (kartta) ja siirtyä siitä Mattilan kentälle.

Tulkaa mukaan ajamaan ja kannustamaan koko perheen voimin. Sekä lasten että aikuisten kisa on avoin kaikille ja tarkoitus on että tulee hiki ja on kivaa. Kaikki pyörät käy välineiksi, siitä nimi VP (=väärät pyörät).

Lisätietoa kisasta mm. täällä.

 

Toimintaa esitellään Junnupyöräilyn aloitustilaisuudessa Huhtiniemessä 8.5 klo 16. Tilaisuudessa lapset pääsevät jo ajamaan ensimmäisen harjoituksen ja vanhemmille tarjotaan tietoa toiminnasta. Tervetuloa!

Ilmoittautuminen

Voit käydä tutustumassa toimintaan yhden kerran missä tahansa vaiheessa keväällä tai syksyllä. Tämän jälkeen pyydämme ilmoittautumaan ja maksamaan osallistumismaksun.

Ilmoittautuminen mukaan toimintaan tämän lomakkeen kautta.

Toiminnan tuoteseloste:

 • Pyöräilylaji: pyöräily (maastopyöräily, maantiepyöräily, pyöräily liikkumismuotona)
 • Kesto, pituus ja matka: Harrastusryhmiä järjestetään toukokuun alun ja syyskuun lopun välisenä aikana, poislukien heinäkuu. Yksittäisen harrastuskerran kesto on 1,5 h jonka aikana käydään läpi päivän aihe, tarkastetaan osallistujien polkupyörät ja ajetaan pyörillä aiheeseen sopivia harjoituksia.
 • Nopeus: ikäryhmään, taitotasoon ja harjoitteeseen soveltuva nopeus
 • Reitti: Harjoituspaikat ja reitit vaihtelevat viikoittain.
 • Olosuhteet ja mahdollinen säävaraus: Harrastusryhmät ajetaan sovittuna aikana. Ennakkoperuutuksia sääennustuksiin perustuen ei tehdä. Rankkasateen sattuessa toiminta voidaan tarvittaessa keskeyttää mutta osallistujia kannustetaan sateisella säällä tulemaan paikalle sadevarustuksen kanssa.
 • Lähtöaika ja -paikka: Toiminta aloitetaan aloitustilaisuudessa 8.5 klo 16, Huhtiniemessä, kesto 2h. Tämän jälkeen ryhmät kokoontuvat keskiviikkoisin klo 18 vaihtuvissa paikoissa ympäri Lappeenrantaa, kesto 1,5 h.
 • Mitä osallistujien pitää ottaa mukaan: Osallistujilla on oltava mukana toimiva polkupyörä, pyöräilykypärä (pakollinen) ja sään mukainen vaatetus. Oma vesipullo on hyvä olla. Kypärään kiinnitetään ensimmäisissä harjoituksissa tarra, mihin on kirjoitettu lapsen nimi.
 • Hinta- ja maksutiedot: Toiminnan hinta 40€ per osallistuja. Maksu kattaa koko kauden syyskuun loppuun asti. Maksuun sisältyy Lappeenrannan Pyöräilijät ry:n jäsenyys (jäsenedut voimassa koko vuoden). Maksu seuran tilille FI3210913007102728 (viestikenttää ”junnupyöräily + osallistujan nimi).
 • Vastuut ja vakuutukset: Osallistuminen toimintaan tapahtuu omalla vastuulla. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Kehotamme vanhempia hankkimaan lapselle tapaturmavakuutuksen. Hankittavissa on myös Suomen pyöräilyunionin fillaripassi mikä kattaa Lappeenrannan pyöräilijät ry:n toiminnassa tapahtuneet tapaturmat. Lisätietoa Fillaripassista.
 • Terveysrajoitteet: Osallistujien on ilmoitettava osallistumiseen mahdollisesti vaikuttavat sairaudet retken vetäjille ennen tapahtuman alkua. Terveysrajoitteet kysytään jo ilmoittautumislomakkeella mutta niistä on hyvä ilmoittaa myös aina harjoitusten yhteydessä.
 • Ilmoittautumisohjeet: Mukaan tulevilta pyydetään nettilomakkeella tehtävä ennakkoilmoittautuminen missä kerätään osallistujien tarvittavat tiedot. Lisäksi jokaiselle harjoituskerralle suositellaan ilmoittautumaan nimenhuuto-palvelussa jotta vetäjät osaavat ennakoida osallistujamäärän. Tarkemmat ilmoittautumisohjeet täydennetään pian.
 • Enimmäisosallistujamäärä: Ei enimmäisosallistujamäärää.
 • Järjestäjä: Lappeenrannan pyöräilijät ry
 • Yhteyshenkilö: Matti Pesu, mattipesu(ät)gmail.com, 0405340455
 • Lrpy saa toimintaan Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää seuratukea.