#Pyöräilytalvi on täällä taas 12.-18.11.2018!

Kannattaako pyörä työntää varaston perukoille syksyn tultua? Ei tietenkään!

Syksyllä ja talvella voi ja kannattaa pyöräillä siinä missä muinakin vuodenaikoina. Pyöräily on nopea ja joustava tapa liikkua ja useimmiten se on myös virkistävää ja hauskaa. Lappeenrannan Pyöräilijät kampanjoi Pyöräliiton #Pyöräilytalvi- tapahtumaviikolla pyöräilyn valoisan sanoman puolesta jakamalla ledvaloja satunnaisille valottomille ohikulkeville pyöräilijöille työ- ja koulumatkojen yhteydessä. Työmatkapyöräilijät saattavat kohdata valon tuovan seuran edustajan ensi viikon arkiaamuina. Koululaisille taas valoa tuovat Lappeenrannan Liikuntatoimen liikunnanohjaajat, jotka vievät valoa ja liikennekasvatus sanomaa kouluille.

Jakamalla valoja haluamme kannustaa jatkamaan pyöräilyä pimenevästä vuodenajasta huolimatta. Samalla haluamme kantaa kortemme kekoon ja parantaa konkreettisesti liikenneturvallisuutta.

Aktiivisen liikkumistavan valinneita ihmisiä palkitaan ja ilahdutetaan, koska marraskuun harmaudessa tarvitaan sekä valoa että valoisuutta. Tapahtuma on osa Pyöräliiton Pyöräilytalvi-viikkoa, jota vietetään 12.-18.11.2018 jo neljännen kerran. Viikon aikana jaetaan ledvaloja pyöräilijöille tapahtumissa 25 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Kampanjan pääviestit on koottu linkin takaa  löytyvään “Pyöräillen talvella” –esitteeseen. Kätevään esitteeseen kerättyjä vinkkejä talvella pyöräilyyn voi lukea myös sivulta pyorailytalvi.fi.

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi mukaan myös näihin Pyöräilytalveen liittyviin tapahtumiimme:

Arkipyöräilykahvit tiistaina 13.11. klo 17:30, Satamatie 6.

Joulun avaus kävelykatu Oleksilla lauantaina 24.11 klo 11-14.