Maanantailenkkien yhteenvetoa 2016

KESÄ 2016 MAANANTAILENKKIEN YHTEENVETO

Huikean hieno kesä osanottajamäärissä mitattuna. Maanantailenkki ajettin yhteensä 22 kertaa ja osallistumisia oli yhteensä 303 kpl eli keskimäärin 14 polkijaa jokaisella lenkillä! Ennätys oli alkukesästä 9.5. yhteensä 26 ajajaa. Neljä kertaa oli enemmän kuin 20 ajajaa ja vain 3 kertaa alle 10 polkijaa. Tosi hyvä ja kiitos siitä kaikille osallistuneille. Ensi kesänä jatketaan ja toivottavasti lyödään entiset ennätykset.

 

26.9. Kesän 2016 viimeinen maanantailenkki polkaistiin 7 pyöräilijän voimin aurinkoisissa ja iloisissa tunnelmissa (kuten kuvasta näkyy). Pidensimme ohjelmaan merkittyä lenkkiä Rehulanlenkiksi eli Lpr, Saimaanharju, Rehula, Lauritsala ja Lpr. Syksyn yhteislenkit keskittyvät nyt viikonloppuihin ja ajankohdat löytyvät nimenhuudosta.

26_9Kuva Kari K

 

19.9. Yhteensä 12 polkijaa mukana Lemin lenkillä. Käytin kääntymässä Lemin kirkolla. Poistulomatkalla jaoimme porukan kahteen osan Mikkelintien ja Lemintien risteyksesä. Toinen ryhmä tuli suoraan takaisin lähtöpaikalle, toinen ryhmä otti vielä vauhtia Siparinlenkiltä. Pieni vaaratilanne Lentokentän tielä kun auto kääntyi pyörätielle eten. Onneksi selvittiin säikähdyksellä, mustelmalla ja kääntyneelä jarukahvalla.

19_9Kuvat Kari K

 

12.9. Kymmenen ajajaa pyöräytti suunnitellun lenkin, Lauritsala, Muukko, Ravattila, Partala ja Lappeenranta. Hyvä, aurinkoinen syyskeli, hivenen tuulinen.

 

5.9. Kymmenen pyöräilijää ajoi kaunissa syyssäässä Konnunsuon baarille pullakahveille ja takaisin.

5_9Kuva Matti O

 

29.8. Kaksi uhreaa pyöräilijää uhmasi napakkaa sadetta ja kävi ajamassa lyhennetyn lenkin reittiä Myllymäki, Hanhijärvi, Vihtola ja Korkea-ahontietä takaisin.

 

22.8. Sateen uhkasta huolimatta 8 polkijaa suuntasi kohti Lemiä lämmissä syysillassa. Ohjelman mukaan kääntöpaikka olisi ollut Huttulassa, mutta käännyimmekin Toukkalasta Urolaan ja sieltä käännyimme samaa reittiä takaisin. Sateet onnistuimme välttämään melko hyvin. Tälläkin kertaa yksi ensikertalainen mukana. Hyvä!

22_8Kuva Kari K

 

15.8. Yhteensä 16 polkijaa nautiskeli Rehulan lenkistä. Ajoimme Taipalsaaren kautta ja yhteinen osuus päätettiin Luukkaansalmen sillalle. Mukana myös vierailija Tamperaeen suunnasta. Tervetuloa vierailijat sekä paikalliset, vielä on kesää jäljellä!

15_8Kuva Kari K

 

8.8. Lämmin joskin tuulinen sää saatteli 20 pyöräilijää matkaan kohti Korkia-Ahoa, Siparia, Kärenkylää, Ruoholampea, Merenlahtea ja takaisin Ruoholammen kautta Rutolaan, Sipariin, Korkia-Ahoon ja lähtöpailalle. Matkaa kertyi n. 70 km.

8_8Kuva Kari K

 

1.8. Elokuun ensimmäinen lenkki palautti hyvistä keleistä arkeen, vesisateeseen. Muukossa menomatkalla alkanut sade kasteli melko tehokkaasti, onneksi ei ollut ihan hurjan kylmä kun suurin osa meistä oli kesävarusteissa. Kuitenkin hienosti seitsemäntoista ajajaa mukana lenkillä. Reitti kulki seuraavaa reittiä: Lentokenttä, Myllymäki, Karhuvuori, Hartikkala, Hovinpelto, Mustola, Muukko, Karjalaisenkylä, Anola, Ravattila, Partala, Soskua, Mustolan teollisuusalue ja LPr. Anolassa tuli vastaan Imatran maanantailenkiläiset.

1_8Kuva Kari K

 

25.7. Viikonlopun onnistuneiden Willimiesajojen jälkeen 12 pyöräilijää nautiskeli Vainikkalan lenkistä, jota vähän jatkettiin Vihtolan lenkillä. Matkalla myös cyclocrossia kun pyörät piti kantaa siltatyömaan ohi ennen Vainikkalaa. Lyhyt tauko asemaravintolassa.

25_7Kuva Kari K

18.7. Neljätoista ajajaa suuntasi pitkälle ja vaihtelevalle suunnitelman mukaiselle reitille. Ajoimme, Lemille, Kotalahteen, Risulahteen ja Kahvipakarille (joka ei valitettavasti ollut auki). Kolme ajajaa jatkoi Lappeenrantaan VT6 kautta. Loput meistä ajoi samaa reittiä takaisin kohti Lemiä ja Lappeenrantaa. Matkalla poikkesimme ennen Lemiä kyläkauppa/kahvilassa kahvilla. Matkaa tuli lähes 100 km.

18_7Kuva Kari K

 

11.7. Kaksitoista ajajaa mukana ja ajoimme sunnitellun reitin Myllymäki, Hartikkala, Mustola, Soskua, Konnunsuo, Ravallila, Partala, Lauritsala, Satama. Lenkki sujui hienosti Partalaan asti ja sen jälkeen. Siellä yksi autoilija yritti kiilata ryhmää ja hivotteli vaarallisesti. Onneksi pysähtyi seuraavaan ramppiin, niin päästiin vaihtamaan mielipiteitä. Torvea saa soittaa jos se helpottaa, mutta kiilaminen ja hivottelu on ehdottomasti kielletty! Onneksi selvittin säikähdyksellä.

11_7Kuva Kari K

 

4.7. Sää oli syksyinen. Navakka tuuli, sadetta ja lämpötila pikkuisen päälle 10 astetta. Kaksi pyöräilijää (ei sokerista tehty) ajoivat hivenen muokatun lenkin suunnitellusta,Taipalsaari, Rehula, SuurSaimaa, Rehula, Vehkataipale ja takaisin.

4_7Kuva Kari K

27.6. Tällä kertaa 13 polkijaa ajoi Ilottulan kautta Joutsenoon, Konnunsuolle, Mustolaan ja takaisin Lappeenrantaan.

m_417

Kuva Matti Oksanen

20.6. Ensimmäiselle pitkälle maanantailenkille tänä kesänä (n. 90 km) starttasi 18 ajajaa. Ajoimme reittiä Myllymäki, Lauritsala, Muukko, Joutseno, Jänhiälä, Korvenkylä, Imatra, Ahola, Jänhiälä, Joutseno, Ilottula, Postus ja Lpr. Reittin ajoimme yhdessä ryhmässä hyvää tasaista vauhtia. Oli hyvä lenkki! Ilottulassa nostimme yhden moottoripyöränkin pusikosta kun oli ajanut mutkasta suoraan. Suurimmat kolhut lienevät tulleet kuljettajan ylpeyteen.

Kuva Kari K

13.6. Maanatai lenkillä 17 ajajaa suuntasi Lemille. Kiersimme yhdessä lentokentän ja ajoimme Willimiesajoreittiä Ruoholammen ja Munterontien kautta. Lemintien alussa jaoimme porukan kahteen osaan. Kymenen ajajaa ajoi Lemin kirkolle ja takaisin Lappeenrantaan n. 50 km. Vauhdikkaampi ryhmä kävi kääntymässä Huttulan kyläkaupalla ja palaili Lappeenrantaan n. 60 km.

Kuva Kari K

6.6. Viileästä säästä huolimatta 11 ajajaa paikalla. Ajoimme Harpaisen kautta Hartikkalaan, Mustolaan, Soskualle, Lyytikkälään, Metsäkansolaan, Nuijamaalle ja sieltä Konnunsuolle, Soskualle, Partalaan, Lauritsalaan ja Lappeenrantaan. Tälläkin kertaa mukana ensikertalainen. Hieno homma!

Kuva Kari K

30.5. Pyöräily on hyvässä nosteessa ja sää oli mitä parhain. Yhteensä 22 ajajaa lähti Rehulan lenkille. Mentiin reitti tällä kertaa vastapäivään eli Lauritsalan kautta Rehulaan, Taipalsaarelle ja Lappeenrantaan. Ajoimme kahdessa ryhmässä, toisen keskinopeus n. 30 km/h ja toisen n. 27,5 km/h.

Kuva Matti O

23.5. Taas oli iso ryhmä ajamassa. Sää suosi, lämmin ja lähes tyyni keli helli 20:tä pyöräilijä. Vuorossa oli Vainikkalan lenkki, meno Haapajärven kautta ja pois Simolan kautta. Jaoimme porukan kahteen ryhmään jo lähtöpaikala (14+6 ajajaa). Pienempi ryhmä nautiskeli lenkin noin 2 km/h pienemmällä keskinopeudella (n. 27,5 km/h).

Kuva Henk L

16.5. Hienosti 13 ajajaa pyöräytti maanantailenkin Muukon kautta, Joutsenoon ja Ilottulan kautta takaisin Lappeenrantaan.

Kuva Kari K

9.5 Huikeeta! Pyöräilyviikon kunniaksi uusi osallistujaennätys, yhteensä 26 pyöräilijää! Ajoimme Rehulan lenkin Taipalsaaren kautta Rehulaan ja Lauritsalaa. Vauhti pysyi maltillisena ja lenkki onnistui yli odotusten. Hienoa, kiitos osallistujille!

Kuva Matti P

2.5. Aloitettiin maanantailenkit hyvässä säässä ja hyvällä tuulella (ei liian kova tuuli). Paikalla 13 ajajaa kävi Lemillä ja takaisin.

Kuva Matti P