Kertomuksia viikkolenkeiltä 2022

Tässä artikkelissa kerrotaan vuoden 2022 viikkolenkkikuulumisia. Jutuissa uusimmat ensin.


30.5. Maanantain maantielenkit

Lähtö Pontuksen koululta ja paikalla hienot 30 ajajaa, joista 11 matan kynnyksen lenkillä. Nopeampi vauhtiryhmä oli jaettu kahdeksi ryhmäksi. Ensimmäinen ryhmä ajoi Vehkataipaleelle, Rehulaan Toijansillan kautta Vehkataipaleelle ja Lappeenrantaan. Kaksi muuta ryhmää jatkoivat Rehulasta Taipalsaarelle ja Lappeenrantaan.

Ensimmäisessä kuvassa lähtövalmistelut ja toisessa matalankynnyksen ryhmä lähestymässä Saimaaharjua. (kuvat Kari K)

23.5. Maanantain maantielenkki

Maanantailenkkinä oli Vainikkalan lenkki ja mukana molemmat vauhtiryhmät. Nopeusryhmä 28 km/h jaettiin kahteen ryhmään. Mukana 21 ajajaa. Ensimmäistä kertaa sää vaikutti kesäiselle.

(kuva Tero Toikka)

19.5. Torstain matalan kynnyksen maastolenkki

Lenkillä mukana yli 20 kuskia. Reitti oli vähän teknisempää Tyysterniemen, Kuivaketveleen ja Kivsalmen maastoissa. Ensikertalaiset selvisivät hienosti vaativasta aloituskerrasta (latvasta puuhun menetelmällä).

(video Toni Sihvonen) http://tts-siilo.kapsi.fi/Fillarointi/2022.05.19_Matala_kynnys/Video.mp4

Pientä tekniikka kertausta Kivisalmen kallioilla (kuvat Kari K)

16.5 Maanantain maantielenkki

Lähtö ensimmäistä kertaa Pontuksen koululta ja mukana taas matalan kynnyksen ryhmä. Yhteensä 20 ajajaa mukana. Matalan kynnyksen ryhmä ajoi Karjalisen kylään, Anolaan Joutsenoon, Honkalahden kautta Haukilahteen ja Ilottulasta Pontukselle n. 32 km. Vauhdikkampi ryhmä ajoi sakkolenkin Partalasta Ravattilaan ja sitten samaa reittiä.

(kuva Kari K)

12.5. Torstain matalan kynnyksen maastolenkki

Tällä kertaa lenkille lähti 13 polkijaa. Kurvailimme hyvin ajettavia polkuja pitkin Lepolan ja Tirilän kautta Lauritsalaan, sieltä Kaukaalle, Kariniemeen ja Kimpisen kautta takaisin vesitornille. (video Toni Sihvonen http://tts-siilo.kapsi.fi/Fillarointi/2022.05.12_Matala_kynnys/Video.mp4 )

Ryhmäkuva Kahilanniemen kärjessä. (kuva Kari K)

9.5 Maanantain maantielenkki

Tällä kertaa polkijoita oli yli 20 ja mukana oli myös matalan kynnyksen maantielenkki jossa keskinopeus n. 25 km/h. Vauhdikkaammat ryhmät ajoivat Taipalsaarelle, Rehulaan Vehkataipaleelle ja takaisin Lappeenrantaan. Matalan kynnyksen ryhmä oikaisi Toijansillan kautta suoraan Vehkataipaleelle.

Matalan kynnyksen maantieryhmä vastaanottamassa vauhdikkaampaa ”grupettoa” Luukkaan salmen sillalla. (kuva Kari K)

5.5. Torstain matalan kynnyksen maastolenkki

Kauden ensimmäinen matalankynnyksen maastolenkki suuntautui Mattilaan, mukana 10 ajelijaa kesto n. 2h. (video Toni Sihvonen http://tts-siilo.kapsi.fi/Fillarointi/2022.05.05_Matala_kynnys/Video.mp4 )

2.5. Maanantain maantielenkki

Kovan tuulen takia reittiä muokattiin Lemin tieltä Vierustielle, reitti suuntautui Kahvipakarille ja takaisin.