Junnupyöräily 2020

päivitys 1.6.: ryhmässä 44/50 ilmoittautunutta.


Lappeenrannan Pyöräilijöiden Junnupyöräily päästään sittenkin aloittamaan kesäkuun alussa. Aloitus on keskiviikkona 3.6.2020 klo 17:50.

Toiminta koostuu keskiviikkoisista harjoituksista sekä syksyllä järjestettävästä maastopyöräilyretkestä.

Junnupyöräilyharjoitukset on tarkoitettu 7-15 vuotiaille. Harjoitukset järjestetään keskiviikkoisin klo 17:50 (syksyllä aikaistus klo 16:50) eri puolilla kaupunkia. Ikärajoista voidaan tarvittaessa joustaa jos kuskilla jo taitoa ja intoa piisaa. Osallistujilla täytyy olla oma turvallisessa kunnossa oleva maastopyörä, pyöräilykypärä ja osallistujan tulee osata ajaa pyörällä. Harjoituksissa osallistujat jaetaan neljään ryhmään:

  • 7-12 vuotiaat kolmeen ryhmään taitotaso, ikä ja välineistö huomioiden
  • 13-15 vuotiaille oma UrheiluMTB ryhmä, missä ajetaan tavoitteellisemmin ja urheilullisemmin kuntoa ja maastoajotaitoa kehittäviä harjoituksia.

Harjoitusten sisältö on maastopyöräilypainotteinen mutta ohjelmaan sisältyy myös mm. pyöräilijän liikennekäyttäytymisen opettelua, taitorata-ajoa, pyöräilyleikkejä, maantiepyöräilyä ja pump track pyöräilyä. Toimintaan voi tulla tutustumaan yhden kerran ennen varsinaista ilmoittautumista. Vanhempien info järjestetään ensimmäisen harjoitusten yhteydessä. Mukaan mahtuu 50 osallistujaa.


Koronaohjeistus harjoituksissa

  • Aloituksen ja lopetuksen yhteydessä ei kokoonnuta yhteen ryhmään vaan jakaudutaan suoraan harjoitusryhmiin (4 ryhmää). Ohjaajat opastavat tulijat oikeisiin ryhmiin.
  • Harjoituksiin saa osallistua vain terveenä ja oireettomana (THL: oireet)!
  • Osallistujien juomapullojen ja muiden varusteiden tulee olla henkilökohtaisia eikä niitä saa lainata muille osallistujille
  • Käsienpesu ennen ja jälkeen harjoitusten on tärkeää.
  • Yskiminen ja aivastaminen hihaan.

Vanhemmille:

  • Varmista lapsesi pyörän kunto ennen harjoituksia! Epäkunnossa olevat jarrut ovat turvallisuusriski. Löysät renkaat ja kuiva ketju tekevät ajamisesta epämiellyttävää. Autamme mieluusti pyörän huoltamiseen ja korjaamiseen liittyvissä kysymyksissä.
  • Pakolliset varusteet ovat toimiva pyörä, pyöräilykypärä ja juomapullo (telineessä tai repussa) sekä pimeään aikaan valkea etuvalo.
  • Suositeltavia varusteita ovat ajohanskat, ajolasit sekä pimeään aikaan punainen takavalo.
  • Käy läpi ylläoleva harjoitusten koronaohjeistus lapsesi kanssa.

Mahdollisuus harrastusavustukseen:

Osallistumismaksun kattamiseen on mahdollista hakea Lappeenrannan kaupungin harrastusavustusta. Lisätiedot kaupungin sivuilla. Avustuksen hakeminen tapahtuu Junnupyöräilyn ilmoittautumislomakkeen kautta.

Lisäksi osallistujat voivat lainata ilman lisämaksua seuran maastopyöriä jos osallistujalla ei ole omaa maastopyörää. Lainavälineet näet seuran nettisivuilta kohdasta Varusteet.


Ilmoittautuminen:

Osallistujien ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumislomakkeen kautta.

Harkkojen ohjaajana toimivat, täyttäkää yhteystietonne tälle lomakkeelle:


Ohjelmataulukko:

AikaPaikkaToiminnan kuvaus
12.8 Keskiviikko 17:50-19:35Lappeen koulu, Ruoholampi. Kartta. Maasto, ajotaito ja leikit.
19.8 Keskiviikko 17:50-19:35UK-Areenan viereinen parkkis. Kartta. Maastoajo, hypyt, liikennepuisto.
26.8 Keskiviikko 17:50-19:35Mattilan Monttu, Kaarnepolku. Kartta.Maasto ja ajotaitoharjoitteet, ryhmäkisat
2.9 Keskiviikko 17:50-19:35Lauritsalan koulu Kartta. Pump track ja maasto
9.9 Keskiviikko 17:50-19:35Imatra, Karhumäki Pump track. Kartta.The Pump track! Ilmoittautuminen tarvitaan, tästä lähetetty sähköpostia vanhemmille.
16.9 Keskiviikko 17:50-19:35 Skinnarila, Technopoliksen parkkipaikka. Kartta. Maasto & alamäki
20.9 sunnuntaiLepänkanto, Savitaipale.

Kartta.
Syysretki Savitaipaleelle. Ilmoittautuminen tarvitaan, tästä lähetetty sähköpostia vanhemmille.
23.9 Keskiviikko HUOM aikaistus 16:50-18:35 Pontuksen koulu. Kartta.Maastoajo

Toimintaseloste:

  • Pyöräilylaji: pyöräily (maastopyöräily, maantiepyöräily, pyöräily liikkumismuotona)
  • Kesto, pituus ja matka: Harrastusryhmiä järjestetään toukokuun alun ja syyskuun lopun välisenä aikana, poislukien heinäkuu. Yksittäisen viikkoharjoituksen kesto on 1h 45 min jonka aikana käydään läpi päivän aihe, tarkastetaan osallistujien polkupyörät ja ajetaan pyörillä aiheeseen sopivia harjoituksia. Retkien ja muiden tapahtumien kesto vaihtelee.
  • Nopeus: ikäryhmään, taitotasoon ja harjoitteeseen soveltuva nopeus
  • Reitti: Harjoituspaikat ja reitit vaihtelevat viikoittain.
  • Olosuhteet ja mahdollinen säävaraus: Harrastusryhmät ajetaan sovittuna aikana. Ennakkoperuutuksia sääennustuksiin perustuen ei tehdä. Rankkasateen sattuessa toiminta voidaan tarvittaessa keskeyttää mutta osallistujia kannustetaan sateisella säällä tulemaan paikalle sadevarustuksen kanssa.
  • Lähtöaika ja -paikka: Toiminta aloitetaan aloitustilaisuudessa keskiviikkona 3.6.2020 klo 17:50. Muut harjoitusajat ja paikat ohjelmataulukossa.
  • Varusteet: Osallistujilla on oltava mukana toimiva polkupyörä (pakollinen), pyöräilykypärä (pakollinen), sään mukainen vaatetus (pakollinen) ja oma vesipullo telineessä tai repussa (pakollinen) . Lisäksi ajohanskojen ja ajolasien käyttöä suositellaan (risujen ja pienten kaatumisten varalta).
  • Muut varusteet: Osallistujat saavat seuran urheilupaidan (sisältyy hintaan). Seuran laadukkkaita ja uusia yhteiskäyttöpyöriä voi lainata käyttöön yksittäisiin harjoituksiin tai lyhyiksi ajanjaksoiksi. Kypärään voidaan kiinnittää ensimmäisissä harjoituksissa tarra, mihin on kirjoitettu lapsen nimi.
  • Hinta- ja maksutiedot: Toiminnan hinta 50€ per osallistuja. Maksu kattaa koko kauden syyskuun loppuun asti. Maksuun sisältyy Lappeenrannan Pyöräilijät ry:n jäsenyys (jäsenedut voimassa koko vuoden). Lasku lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.
  • Osallistumismaksun kattamiseen on mahdollisuus hakea harrastusavustusta. Hakeminen tapahtuu ilmoittamalla asiasta ilmoittautumislomakkeella. Lisätietoa avustuksesta.
  • Vastuut ja vakuutukset: Osallistuminen toimintaan tapahtuu omalla vastuulla. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Kehotamme vanhempia hankkimaan lapselle tapaturmavakuutuksen. Hankittavissa on myös Suomen pyöräilyunionin fillaripassi mikä kattaa Lappeenrannan pyöräilijät ry:n toiminnassa tapahtuneet tapaturmat. Lisätietoa Fillaripassista.
  • Terveysrajoitteet: Osallistujien on ilmoitettava osallistumiseen mahdollisesti vaikuttavat sairaudet retken vetäjille ennen tapahtuman alkua. Terveysrajoitteet kysytään jo ilmoittautumislomakkeella mutta niistä on hyvä ilmoittaa myös aina harjoitusten yhteydessä.
  • Ilmoittautumisohjeet: Ilmoittaudu mukaan tämän lomakkeen kautta.
  • Enimmäisosallistujamäärä: 50.
  • Järjestäjä: Lappeenrannan pyöräilijät ry
  • Yhteyshenkilö: Matti Pesu, mattipesu(ät)gmail.com, 0405340455