Junnupyöräily 2018

Lappeenrannan Pyöräilijöiden Junnupyöräilyn viikkoryhmät jatkuvat tänäkin vuonna.

Toiminta koostuu keskiviikkoisista harjoituksista sekä keväällä ja syksyllä  järjestettävästä makkaranpaistoretkestä. Lisäksi voidaan järjestää retkiä ja tapahtumista esim. hyviin pyöräilykohteisiin Etelä-Suomessa.


Junnupyöräilyharjoitukset on tarkoitettu 7-15 vuotiaille. Harjoitukset järjestetään keskiviikkoisin klo 17:50 (syksyllä aikaistus klo 16:50) eri puolilla kaupunkia. Ikärajoista voidaan tarvittaessa joustaa. Osallistujilla täytyy olla oma turvallisessa kunnossa oleva maastopyörä, pyöräilykypärä ja osallistujan tulee osata ajaa pyörällä. Harjoituksissa osallistujat jaetaan neljään ryhmään:

 • 7-12 vuotiaat kolmeen ryhmään taitotaso, ikä ja välineistö huomioiden
 • 13-15 vuotiaille oma UrheiluMTB ryhmä, missä ajetaan tavoitteellisemmin ja urheilullisemmin kuntoa ja maastoajotaitoa kehittäviä harjoituksia.

Junnupyöräilyn retki Lammassaareen 24.9.2017

Harjoitusten sisältö on maastopyöräilypainotteinen mutta ohjelmaan sisältyy myös mm. pyöräilijän liikennekäyttäytymisen opettelua, taitorata-ajoa, pyöräilyleikkejä, maantiepyöräilyä ja pump track pyöräilyä.  Toimintaan voi tulla tutustumaan yhden kerran ennen varsinaista ilmoittautumista. Vanhempien info järjestetään ensimmäisen harjoitusten yhteydessä Kimpisessä 9.5. klo 17:50 (ks. ohjelmataulukko).


Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumislomakkeen kautta.

Voit käydä tutustumassa toimintaan yhden kerran missä tahansa vaiheessa keväällä tai syksyllä. Tämän jälkeen pyydämme ilmoittautumaan ja maksamaan osallistumismaksun.


Vanhemmille:

 • Vanhempien apu on harjoituksissa tarpeen. Ilmoita vetäjille, jos voit osallistua harjoituksiin apuvetäjänä.
 • Varmista lapsesi pyörän kunto ennen harjoituksia! Epäkunnossa olevat jarrut ovat turvallisuusriski. Löysät renkaat ja kuiva ketju tekevät ajamisesta epämiellyttävää. Autamme mieluusti pyörän huoltamiseen ja korjaamiseen liittyvissä kysymyksissä.
 • Varautukaa hankkimaan lapselle ajohanskat, ajolasit sekä juomapulloteline pyörään.
 • Laadukkaita lainapyöriä saa lainata seuralta jos lapselta puuttuu oma maastopyörä tai haluatte testata pyörää huolella esim. ennen uuden pyörän hankintaa.
 • Tutustukaa huolella sivun alalaidan toimintaselosteeseen.
 • Toiminnan hinta 50€ per osallistuja. Maksu kattaa koko kauden syyskuun loppuun asti. Maksuun sisältyy Lappeenrannan Pyöräilijät ry:n jäsenyys (jäsenedut voimassa koko vuoden). Maksu seuran tilille FI3210913007102728 (viestikenttään “junnupyöräily + osallistujan nimi).

Vuoden 2018 ohjelma (taulukossa karttalinkit aloituspaikkoihin):

ViikkoViikon tapahtumatTapahtuma pvmTapahtuma kloPaikka
33Pyörän huolto-opettelu (vanhemmat mukaan!)15.8 Keskiviikko17:50-19:35Pyöräliike Varustamo, Kauppakeskus Armada. Aloituspaikka kattoparkkiksella!
34Maasto. Liikennepuisto.22.8 Keskiviikko17:50-19:35Lepola & Kisapuisto. Aloitus Kisapuiston parkkipaikka Uk-Areenan vieressä.
35Maasto ja ajotaitoharjoitteet29.8 Keskiviikko17:50-19:35Lappeen koulu, Ruoholampi
36Pump track ja maasto5.9 Keskiviikko17:50-19:35Aloituspaikkana Lauritsalan koulun piha
VPCX Mattila, kaikille avoin rento cyclocross kilpailu. Lisätiedot9.9 SunnuntaiJunnustartti 11:00Mattilan Monttu, Kaarnepolku.
37Maasto12.9 Keskiviikko17:50-19:35Pontuksen koulu.
38Maasto & alamäki19.9 Keskiviikko17:50-19:35Skinnarila, Technopoliksen parkkipaikka.
Laavuretki: hyvät eväät tulilla tarjotaan. Vanhemmat mukaan!23.9 sunnuntai
39Cyclocross26.9 Keskiviikko16:50-18:35Mattilan Monttu, AUTOT URHEILUKENTÄLLE!
VPCX Kimpinen, kaikille avoin rento cyclocross kilpailu. Lisätiedot29.9 LauantaiJunnustartti klo 11:00Kimpisen stadionin parkkis.
40Urbaanit polut ja liikennekäytös3.10. Keskiviikko16:50-18:35Linnoitus, aloitus Katariinan torilla
41VPCX Lepola, kaikille avoin rento cyclocross kilpailu. Lisätiedot13.10 LauantaiJunnustartti klo 11:00Lepolan hautausmaan parkkipaikka
43VPCX Mysteerimesta, kaikille avoin rento cyclocross kilpailu. Lisätiedot27.10 LauantaiJunnustartti klo 11:00Paikka tarkentuu
45VPCX Linnoitus - Finaali, kaikille avoin rento cyclocross kilpailu. Lisätiedot10.11 LauantaiJunnustartti klo 11:00Linnoitus

Toimintaseloste:

 • Pyöräilylaji: pyöräily (maastopyöräily, maantiepyöräily, pyöräily liikkumismuotona)
 • Kesto, pituus ja matka: Harrastusryhmiä järjestetään toukokuun alun ja syyskuun lopun välisenä aikana, poislukien heinäkuu. Yksittäisen viikkoharjoituksen kesto on 1h 45 min jonka aikana käydään läpi päivän aihe, tarkastetaan osallistujien polkupyörät ja ajetaan pyörillä aiheeseen sopivia harjoituksia. Retkien ja muiden tapahtumien kesto vaihtelee.
 • Nopeus: ikäryhmään, taitotasoon ja harjoitteeseen soveltuva nopeus
 • Reitti: Harjoituspaikat ja reitit vaihtelevat viikoittain.
 • Olosuhteet ja mahdollinen säävaraus: Harrastusryhmät ajetaan sovittuna aikana. Ennakkoperuutuksia sääennustuksiin perustuen ei tehdä. Rankkasateen sattuessa toiminta voidaan tarvittaessa keskeyttää mutta osallistujia kannustetaan sateisella säällä tulemaan paikalle sadevarustuksen kanssa.
 • Lähtöaika ja -paikka: Toiminta aloitetaan aloitustilaisuudessa keskiviikkona 9.5 klo 17:50, Kimpisessä. Tämän jälkeen ryhmät kokoontuvat keskiviikkoisin klo 17:50 vaihtuvissa paikoissa ympäri Lappeenrantaa, kesto 1 h 45 min.
 • Varusteet: Osallistujilla on oltava mukana toimiva polkupyörä, pyöräilykypärä (pakollinen) ja sään mukainen vaatetus. Oma vesipullo on oltava ja ajohanskojen ja ajolasia käyttöä suositellaan (risujen ja pienten kaatumisten varalta).
 • Muut varusteet: Osallistujat saavat seuran urheilupaidan (sisältyy hintaan). Seuran laadukkkaita ja uusia yhteiskäyttöpyöriä voi lainata käyttöön yksittäisiin harjoituksiin tai lyhyiksi ajanjaksoiksi. Kypärään kiinnitetään ensimmäisissä harjoituksissa tarra, mihin on kirjoitettu lapsen nimi.
 • Hinta- ja maksutiedot: Toiminnan hinta 50€ per osallistuja. Maksu kattaa koko kauden syyskuun loppuun asti. Maksuun sisältyy Lappeenrannan Pyöräilijät ry:n jäsenyys (jäsenedut voimassa koko vuoden). Maksu seuran tilille FI3210913007102728 (viestikenttää “junnupyöräily + osallistujan nimi).
 • Vastuut ja vakuutukset: Osallistuminen toimintaan tapahtuu omalla vastuulla. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Kehotamme vanhempia hankkimaan lapselle tapaturmavakuutuksen. Hankittavissa on myös Suomen pyöräilyunionin fillaripassi mikä kattaa Lappeenrannan pyöräilijät ry:n toiminnassa tapahtuneet tapaturmat. Lisätietoa Fillaripassista.
 • Terveysrajoitteet: Osallistujien on ilmoitettava osallistumiseen mahdollisesti vaikuttavat sairaudet retken vetäjille ennen tapahtuman alkua. Terveysrajoitteet kysytään jo ilmoittautumislomakkeella mutta niistä on hyvä ilmoittaa myös aina harjoitusten yhteydessä.
 • Ilmoittautumisohjeet: Ilmoittaudu mukaan tämän lomakkeen kautta.
 • Enimmäisosallistujamäärä: 50.
 • Järjestäjä: Lappeenrannan pyöräilijät ry
 • Yhteyshenkilö: Matti Pesu, mattipesu(ät)gmail.com, 0405340455
 • LrPy saa toimintaan Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää seuratukea.