VPCX – Väärät pyörät cyclocrossia Lappeenrannassa!

VPCX – kisoja ajetaan taas kun syksy saa.  Avainsana: rento*.

VPCX_kansi17


Kisapäivät ovat

Linnoitus la 25.11


Ilmoittautuminen junnuille 0900
Rataan tutustumiskierros junnuille 0915
Junnujen startti 0930

Aikuisten ilmo 1000 alkaen
Aikuisten lämmittelykierrokset 1015
Aikuisten startti noin 1030

KOKOONTUMISPAIKKA (LÄHTÖ/MAALIALUE):
Kokoontumispaikka Lappeenrannan Linnoituksen kesäteatterilla, joka toimii lähtö ja maalialueena. Parkkipaikkoja linnoituksen läpivievän Kristiinankadun varrella.

RATA-AIHIO (muutokset mahdollisia):
Ajopaikkana historiaa huokuva Lappeenrannan linnoitus ja sen nurmiset vallit. Kisan lähtöpaikkana toimii Lappeenrannan kesäteatteri, jossa tilaa riittää vähän isommallekin katsojajoukolle. Siitä kierros starttaa tasaisella nurmipätkällä kohti luodetta ja Pikisaarta. Matkalla lasketellaan nurmipintainen siksak alamäki, josta syöksytään toiselle tasaiselle osuudelle kiertäen muurien välistä.
Tästä matka jatkuu kohti Pusupuistoa ja siellä odottavia muurinkiertoja ja siksak vallihautaylämäkekeä. Ylämäen jälkeen liukastellaan hetki nurmikolla, jonka jälkeen junnut kaartavat kohti kesäteatteria ja uutta kierrosta.
Aikuisten matka jatkuu tästä vielä Kristiinan tien ylityksellä ja suunta otetaan kohti satamatoria. Alamäen jälkeen vauhti otetaan pois shikaanilla jonka jälkeen seuraa lyhyt asfalttiosuus ennen kisan tiukinta nousua takaisin valleille. Osa noususta on ajettavissa, mutta kantopätkäkin nousuun sisältyneen.
Aikuisten radalla on tuttuun tapaan pari juoksuestettä ja jalkautumismäki, mutta muuten rata on teknisesti helppo ja vauhdikas. Mäkeä on tällä radalla muita Lappeenrannan kisoja enemmän (pl. ehkä Mattila).

AJOAIKA/KIERROSMÄÄRÄ:
Aikuisten kisassa voittaja ajaa noin 45-60min ja muut osallistujat otetaan maaliin saman tien voittajan jälkeen. Kierrosmäärä ilmoitetaan ennen ajoa.

Junnujen lähdössä ajoaika noin 20min. Kierrosmäärä ilmoitetaan ennen ajoa.

Tervetuloa mukaan kauden päätökseen!

Arboretum (vesitorni, keskusta) su 12.11

Ilmoittautuminen junnuille 1600
Rataan tutustumiskierros junnuille 1615
Junnujen startti 1630

Aikuisten ilmo 1700 alkaen
Aikuisten lämmittelykierrokset 1715
Aikuisten startti noin 1730

Kokoontumispaikka Lappeenrannan vesitornin juurella. Lähin parkkipaikka heti vesitornin vieressä. Toinen suurempi parkki Valtakadun varressa (Valtakatu 56).

Isänpäivä BONUS!
”Kisatoimistossa” (eli pöytä vesitornin juurella räntäsateessa) tarjolla kahvia ja pullaa vapaaehtoista maksua vastaan isänpäivän kunniaksi! Ja toki junnuille mehua!

HUOM!
Varatkaa mukaan valaisin vähintään eteen! Ajot täällä ajetaan jo toista vuotta peräkkäin ns. hämärähommina auringon laskiessa eli valaisin on tarpeen. Hämärässä ajettaessa luvassa on aivan erityinen tunnelma, joka kannattaa tulla kokemaan paikanpäälle!

RATA:
Tällä kertaa ajetaan enemmän nurmella!
Reitti starttaa vesitornin juurelta ja syöksyy saman tien nurmimäkeen jota seuraa jyrkkä käännös. Sen jälkeen syöksytään takaisin ylös liukasta polkua, jota seuraa kaksi terävää mutkaa. Tämän jälkeen kiihdytys pienen hiekka-alueen poikki kohti liikennepuistoa. Liikennepuistikossa mukana ensikertaa oikea nurmi sik sak, jota seuraa hiekka-alamäki ja radan juoksuosuus. Juoksuosuuden jälkeen on pieni mahdollisuus palauttaa syke kynnykselle. Parilla mutkalla ryyditetty tasainen loppunousu vie parin mutkan kautta takaisin reitin alkuun ja siitä uudelle kierrokselle.

Ratakierroksen pituus yli kilometri ja alle kaksi. 😉 Tavallista lyhyempi kuitenkin. Junnuille rataa tarvittaessa hieman helpotetaan.

Aikuisten kisassa voittaja ajaa noin 50-60min ja muut osallistujat otetaan maaliin saman tien voittajan jälkeen. Junnujen lähdössä ajoaika noin 20min. Kierrosmäärä ilmoitetaan ennen ajoa.

Tuu hei mukaan ja ota kaverisikin. Ja se lamppu!

Lepola  la 21.10

9:30 llmoittautuminen junnuille
9:45 Lämmittelykierros
10:00 Junnujen startti (ajetaan 2 kierrosta)
10:30  alkaen aikuisten ilmoittautuminen
10:45 Lämmittelykierrokset
n. 11:00 aikuisten startti (7 kierrosta)

Kokoontumispaikka ja parkki alla olevassa kuvassa. Lähin osoite Rullatie 24. Parkkeeraus joko Lepolan hautausmaan parkkiin (lähin Lepolan hautausmaan itä-puolella) tai jäähallin parkkiin.

Henkilön Tuomo Lankinen kuva.

Ukonlinna Imatra la 7.10

Lisätiedot: http://ptriemu.blogspot.fi/p/ukonlinna-mtb.html

Kimpinen la 30.9

Lähtöpaikka Kimpisen yleisurheilustadionin vieressä.
Ilmoittautuminen klo 9:30,  lämmittelykierros 9:45 ja startti klo 10:00.

Mattilan monttu 17.9

Klo. 09:30 Reitti merkattu, mahdollisuus ilmoittautua.
Klo. 10:00 Tutustuminen junnujen reittiin
Klo. 10:30 8v – 14v sarjojen lähtö. Jos nuoria on paljon 8v-10v oma lähtö, 12v – 14v oma lähtö. Kesto noin 15 min.
Klo. 11:15 Tutustuminen päälähdön reittiin (yhteinen kierros)
Klo. 11:30 Päälähtö (16v ylöspäin). 16v noin 20 min kisa (2 kierrosta), 18v noin 30 min (3 kierrosta) muut noin 50-60 min. Junnarien reitti noin 1 km, helppoa maastoa. Päälähdön reitti noin 3 km.


Mukaan voi tulla kuka tahansa ja millä tahansa pyörällä. Osallistumismaksua ei ole. Kisoissa ajetaan lyhyttä (alle 2 km) rataa joka kulkee maastopoluilla, teillä ja millä lie väylillä. Hauskaa on, jos tykkää hikoilla ja hengästyä.

Kisapäivinä myös lapset ja nuoret ovat tervetulleita mukaan ajamaan. Kahteen osakilpailuun osallistuneiden lasten kesken arvotaan Pyöräliike Varustamon lahjoittama Norco Charger XC maastopyörä (koko xs, 150cm – 162 pitkälle kuskille sopiva) !

Norco Charger 7.2
Norco Charger 7.2

Lisätiedot: Tuomo Lankinen 050 3446507 (kisat), Matti Pesu 0405340455 (junnutoiminta).  Myös Facebookissa on tietoa: VPCX-Cyclocross Etelä-Karjala ryhmä.

* Rento: Lappeenrannan pyöräilijät ei ole näiden kisojen järjestäjä. Kisat järjestetään paikalle osuvien harrastajien toimesta. Laatutakuuta ei anneta reittien merkitsemisestä, liikenteen ohjauksesta eikä mistään muustakaan. Jokainen ajaa omalla vastuulla, rennoin rantein.