Maantiekisakuulumiset kaudelta 2021

Tähän artikkeliin kootaan seuran jäsenten kuulumisia maantiekisoista kaudelta 2021. Enjoy!


SM-kisat 19.-20.6

Juuson kuulumiset

SM-kisaviikko oli erittäin lämmin ja se tiesi lisähaastetta jo ennakkoon vaativalle reitille. Majoituin 2 yötä hotellissa ennen kisaa hiilihydraattitankkaukseen erityisesti panostaen, jotta kroppaan saisi mahdollisimman paljon nestettä kovaa koitosta varten. Sami tuli lauantai iltana hotellille ja kisaan huoltajaksi.

Lähdin kilpailuun kahdella 0,7l vesi ja yhdellä 0,5l urheilujuomapullolla, koska ensimmäisen kierroksen jälkeen ei juotto ollut sallittu ja oletettavaa oli, että kyyti on kovaa toisella kierroksella heti huoltomäestä alkaen tekniseen ja nousuja sisältävään osioon. Mukana oli taskussa patukoita, mutta helteessä ja kovassa vauhdissa näiden nauttiminen tyssäsi alkuunsa. Geelejä pyrin imemään aina kun mahdollista ja kilpailun loppuosan aikana join urheilujuomaa. Pullo tarttui huollosta hyvin mukaan, mutta muutaman kerran jäin liian taakse ja sitten ajettiin taas pääjoukon kärkeä kiinni repien. Pääjoukosta lähti vahva irtiottoryhmä, johon liittyi vielä ennakkosuosikkeja mukaan. Itse tässä vaiheessa olin taas väärässä paikassa.

Lopulta kuumuus alkoi syömään pääjoukkoa ja vetohaluja ei aina löytynyt kun isoista joukkueista oli ajajia keulilla. Itse leipäännyin tähän ja muutan kerran kävin antamassa osani irtioton kiinniajamiseksi, mutta organisoitua toimintaa ei saatu aikaiseksi. 9. kierroksella, kun matkaa oli maalisuoralle n. 3 km, irtosin vahingossa porukasta ja jalat alkoivat selän lisäksi krampata jo satulasta polkiessa. Lopulta noutaja tuli huoltomäessä, kun jalat löi kiinni satulasta ajaessa ja takaa-ajo porukka meni menojaan. 10. kierros puolesta välistä maaliin oli yksin eteenpäinkin pääsemiseksi taistelua selän kramppaamista vastaan. Omalta osalta tuloksiin tuli lukemaan sijoitus 31. (-2 lap) ja mittariin n. 145 km.

<muita Sm-kisakuulumisia lisätään pian>


Porvoon ajot 12.6

Aleksin mietteet kisasta

Porvoon ajot olivat erittäin kovatasoiset ja osallistujia oli paljon. Meidän kuskeistamme mukana oli elite lähdössä Juuso, Sami ja Elias. Kat2 lähdössä ajoivat Konsta ja Aleksi. Elite lähdössä ajettiin 6 kierrosta 22 km pitkää rataa ja perään vielä 7 km rataa 4 kierrosta, niin että kokonaismatkaksi tuli 160km. Kat2 lähdössä ajettiin 4 kierrosta 22 km rataa ja kisan kokonaispituus oli 88 km.

Kilpailun startissa omat jalat eivät tuntuneet kovinkaan vahvoilta, lieneekö tempo vielä painanut hiukan, mutta pysyin porukassa ja pyrin jopa muutamaan irtiottoon mukaan. Kategoria 2 kolmannella kierroksella tapahtui irtiotto, johon en päässyt mukaan sillä olin niin pahasti porukan keskellä. Kun pääsin pois porukasta oli irtiotto jo hyvin kaukana, eikä keneltäkään muulta löytynyt vetohaluja. Niinpä irtiotto jäi saavuttamatta ja samaa jatkui loppuun asti. Viimeisiin mutkiin tulin aivan liian huonosti sijoittuneena eikä loppukiriin jäänyt mahdollisuuksia. Tavoite oli kuitenkin pysyä koko kisa pääryhmässä mukana ja se toteutui. Nyt kisassa tehdyistä virheistä otetaan oppi talteen ja seuraavassa kisassa ollaan taas vahvempia.

Eliaksen mietteet kisasta

Keskiviikkona lensin maastopyörän tangon yli ja löin polveni maahan, ja sitä yritin kuntouttaa Porvoon ajoja varten mahdollisimman hyvin. Polvi ei onneksi paljoa kisaa vaivannut ja jalkakin riitti pääjoukon vauhtiin. Kyseessä oli pisin matka, minkä olen ikinä ajanut pyörällä ja kanssa polkijoiden taso oli todella kova. Onnistuneesti kisa päättyi pääjoukossa maaliin. Kisa oli hyvää harjoitusta tulevia SM-kisoja varten. Huolto toimi taas niin kuin aina.

Juuson mietteen kisasta

Tavoitteena oli päästä mukaan kaikkiin 100 km jälkeen tapahtuviin irtiottoihin. Toisin kuitenkin kävi ja tapahtui rengasrikko kilpailun kovavauhtisella osuudella. Uuden kiekon saanti kesti sen verran kauan, että seuraavat 30 km ajettiin huoltoauton perässä tempoa. Pääsin lähelle pääjoukkoa mutta tuloksen tekeminen olisi ollut mahdotonta kiinniajon jälkeen. Harmillinen tulos kun oli ensimmäistä kertaa saatu hyvä poppoo huoltajia matkaan sekä Eekoolta auto huoltajille.

Erityiskiitos Huoltajille Jarkko Tuuri, Jonne Mustonen ja Henk Leermakers.

Tulokset

Elite:
Elias sija 33
Juuso DNF
Sami DNF

Kat2:
Aleksi Sija 36
Konsta DNF

Kisan kokonaistulokset löytyvät osoitteesta:
http://www.tulospalvelu.profiili.fi/SIRA_Files/downloads/SAAPUNEET/2021/porvoo_porvoon_ajot_2_13.6.htm


Konnunsuon Tempo 10.6, Lappeenranta

Viimeinen viikko ennen maantiepyöräilyn SM-kisoja polkaistiin kisojen osalta käyntiin torstaina Konnunsuon
tempolla, jossa meidän tiimistämme mukana oli Sami, Konsta, Juuso ja Aleksi. Viikko huipentui kovatasoisiin
Porvoon ajoihin.

Konnunsuon tempossa keli on mitä mainioin. Aurinko paistoi ja ilma oli tyyni. Keliolosuhteet mahdollistivat hienon kilpailun, jossa oli runsaasti osallistujia. Meidän tiimin vahvin kuski oli Juuso Jaatinen ajalla 40.57 min. Juuso hävisi kilpailun voittajalle reilut 2 minuuttia. Kilpailun voittaja oli Markus Auvinen reittiennätyksellä 38.26 min. Willimies Race Teamin toiseksi parhaan ajan ajoi Aleksi Oikkonen 43.48 min, seuraavaksi ajoi Sami Turkulainen 44.28 min. Konsta Inkinen otti voiton M16 luokassa ajalla 47.53 min. Omat fiilikset suorituksesta olivat hyvät. Kyseessä oli elämäni ensimmäinen 30km tempo ja ensimmäinen tempo aika-ajo pyörällä. Alussa mietitytti miten jalka riittää pidempään tempoon. Asetin itselleni tavoitteeksi 45 minuuttia ja sen alitin yli minuutilla, joten tyytyväinen täytyy olla. Seuraavalle kerralle jäi vielä tavoitetta parantaa.

Aina yllättää, miten hienosti Lappeenrannan pyöräilijät järjestävät niin mukavia ja turvallisia tapahtumia. Kiitos järjestäjille hienosta työstä!

-Aleksi Oikkonen