Maanantailenkkien yhteenveto 2019

23.9. Viimeisellä porukkalenkillä oli mukana 11 polkijaa. Keli oli +4-7 astetta ja tuuli aikalainen, joten hieman vilu tuli Lemin lenkillä. Alustavan tiedon mukaan Matti Väyrynen lienee tehnyt historiaa ja osallistunut kaikille kesän maanantailenkeille. Loistavaa Matti ja onneksi olkoon mahti suorituksesta.

(kuva Matti Oksanen)

16.9. Ohjelman mukaan.

9.9. Perinteinen kesäkauden lopetus (pulla ja kahvi) pyöräily Konnunsuon baarille. Mukana 16 ajajaa ja Imatralta tuli 5 ajajan ryhmä. Vielä on kesää jäljellä sekä muutama maanantailenkki. Kiitos kaikille, niin vetäjille kuin osallistujille. Ennätyskesä osanotto määrissä, keskiarvo n. 20 ajajaa.

2.9. Ohjelman mukaan

26.8. Ohjelman mukaan

19.8. 16 kuskia ajoi sopivassa tuulessa sopivaa vauhtia Kahvi-Pakari – Lemi -reitin, matkaa kertyi n. 75 km.

12.8. 20 ajajaa mukana kahdessa ryhmässä reitillä Hanhijärvi-Korkea-Aho-Ruoholampi-Merenlahti, toisen kolmihenkisen ryhmän jättäessä Merenlahden väliin. Vettä satoi lähes koko ajan, mutta lämmin kesäsade ei latistanut tunnelmaa!

5.8. Sää oli taas mitä parhain ja 35 ajajaa ajoi kolmessa ryhmässä Joutsenon suuntaan. Kaksi ryhmää ajoi Lpr- Muukko- Lampikangas- Ravattila- Partala- Lappeenranta ja yksi ryhmä kääntyi Lampikankaalta- Pulp – Ilottula- Lappeenranta reitille.

(Kuva Kari K)

29.7. Oli 26 ajajaa kahdessa ryhmässä Vainikka-Simola-Vihtola –lenkin. Myötätuuli puski ajajia niin napakasti, että ainakin toisen ryhmän keskari nousi lähelle 32 km / h.

(kuva Kari K)

22.7. Paikalla 26 ajajaa. Rauhallisempi ryhmä ajoi rinnakkaistietä risulahteen ja takaisin. Isompi ryhmä ajoi Lemille- Kotalahteen- Kahvi Pakarille ja rinnakkaistietä Lappeenrantaan. Porukka jaettiin kahteen osaan Lemintiellä ja toinen porukka pysähtyi kahville Hotelli Salpaan, toinen jatkoi suoraan Lappeenrantaan.

15.7. Kolmisenkymmentä kuskia ja kaksi nopeusryhmää ajeli Konnunsuolle ja Partalan kautta takaisin.  Moni valmisteli jo itseään loppuviikon Willimiesajoihin, joko pyöräilyyn tai kisatalkoisiin.

8.7. Ohjelmassa oli lenkki  Taipalsaari- Levänen – Suursaimaa ja paluu Vehkataipaleen ja Lauritsalan kautta.

1.7. Ei ole ennen tarvinnut viivästyttää lenkin aloitusta, mutta nyt piti puolituntia myöhässä startata. Vettä ja rakeita tuli reilusti ja näkymät olivat hivenen epätodelliset. Matkaan pääsi 5 ajajaa, jotka alkuvaikeuksien (raepatjat tiellä, valtavat vesilammikot, pirstoutuneet lehdet/oksat pitkin tietä, lammikoita väistelevät autot jne.), jälkeen pääsivät normi lenkkivauhtiin. Myöhästyneen lähdön vuoksi ajettiin lyhennetty reitti suoraan Kahvi Pakarille ja takaisin.

Aloitusta vaille valmista
Nastarenkaat olisi tarpeen
Suojaan raekuurolta (Kuvat Kari K)

24.6. Matkaan lähti hyvässä kesäsäässä kolmisenkymmentä kuskia. Nopeampi ryhmä kävi Imatrankoskella kääntymässä. Rauhallisemmin ajeleva ryhmä kävi Joutsenon Karjalaisenkylässä ja tuli sieltä Ilottulan kautta takaisin.

17.6. Paikalla 31 kuskia. Rauhallisempi nopeusryhmä (10 ajajaa) kävi Lemillä ja takaisin. Vauhdikkaampi ryhmä (21 ajajaa) jaettiin kahteen ryhmään Lemin tiellä autojen ohittamisen helpottamiseksi. Molemmat ryhmät ajoivat Lemin kautta Huttulaan ja takaisin.

10.6. Paikalla 30 ajajaa. Ajettiin kolmessa ryhmässä. Rauhallinen (25 km/h) ryhmä ajoi 8 hlö voimin reittiä Lpr- Mustola- Konnunsuo- Ravattila- Partala- Lpr. Nopeammat ryhmät (28 km/h) ajoivat 11 hlö: n ryhmissä. Molemmat ajoivat Lpr-Mustola- Soskua- Lempiälä- Nuijamaa- Konnunsuo. Sitten ensimmäisen ryhmä jatkoi reittiä Konnunsuo- Anola- Karjalaisenkylä- Muukko- Lpr ja toinen Konnunsuo- Soskua- Partala- Lpr.

3.6. Kuskeja 34 ja reittinä Lauritsala – Rehula – Lappeenranta. Kahdessa ryhmässä ajettiin.

20.5. Oli ajajia 29, joista 28 km/h ryhmään lähti 17 ja 25 km/h ryhmään 12. Sää oli kesäisen lämmin . Vauhdikkaampi ryhmä ajoi Myllymäenkautta, Lauritsalaan, Muukkoon, Joutsenoon, Pulpille, Ilottulan kautta takaisin rakuunamäelle n. 51 km. Rauhallisempi ryhmä ajoi keskustan läpi Lauritsalaan, Muukkoon, Lampikankaalle, Pulpille ja Ilottulan kautta Lappeenrantaan.

Lähtöä odotellessa (kuva Matti Oksanen

13.5. Paikalla 25 ajajaa, joista nopeampaan ryhmään lähti 11 ja rauhallisempaan 14 ajajaa. Nopeampi ryhmä ajoi Rehulan lenkin ja toinen ryhmä meni Toijantien kautta Vehkataipaleelle ja takaisin Lappeenrantaa. Vehkataipaleen jälkeen alkoi sade joka kasteli molemmat ryhmät. Yksi rengasrikko ja  Marianaukiolla törmäys pieneen kivikuutioon (joka sateessa ja hämärässä oli vaikeasti havaittavissa), onneksi siitä selvittiin suhteellisen pienillä vaurioilla.

6.5. Aloitettiin maanantailenkit uudesta kokoontumispaikasta, Rakuunamäeltä, Willimiesajojen maisemista. Ensimmäisellä lenkillä hienosti ajajia jo 31. Ensimmäistä kertaa maanantailenkillä oli kaksi varsinaista nopeusryhmää 25 km/h ja 28-30 km/h. Molemmat ryhmät kävivät Lemillä ja takaisin. Hitaammassa ryhmässä 12 ajajaa ja mukana ensikertalaisia. Lenkki sujuin varsin hienosti keskinopeus oli noin 24 km/h. Nopeampi ryhmä jakaantui myös Lemin tiellä kahteen ryhmään ja ajoivat samaa vauhtia muutaman sadan metrin välimatkalla, jotta autojen ohittaminen olisi helpompaa pienemmistä ryhmistä. Loistava aloitus viikkolenkeille, kiitos kaikille hyvästä ryhmäajosta. Tehdään tästä yhdessä hyvä pyöräilykesä.

Vastuuvetäjä ottaa porukan haltuun. Käsimerkkien kertaus menossa. (kuva Kari K)