Kevätleirin kuulumiset

Seuran kevätleiri järjestettiin 21.-23.4.2017 Tanhuvaarassa. Leirillä oli mukana 16 etelä-karjalaista pyöräilijää. Osallistujajoukossa oli mukana aloittelijoita ja kokeneita konkareita. Ohjelmassa oli kattavasti kaikkea mitä harrastaja tarvitsee: tietoa, taitoa, lepoa ja ravintoa.

Luentoja kuultiin valmentautumisesta ja harjoittelun yleisperiaatteista, pyöräilijän ja pyöräilyryhmän ajotekniikasta sekä ravitsemuksesta. Pyöräilyrintaman uusimpia tuotteita kävi esittelemässä Joni Kuntovarikolta. Oheisharjoituksissa käytiin läpi pyöräilijän liikuntaa monipuolistavia liikkeitä kuten loikkia, hyppyjä, venytyksiä ja lihashuollon perusteita.

Tietoisku pyöräilijän ravinnosta Tatjan johdolla.
Tietoisku pyöräilijän ravinnosta Tatjan johdolla.

20170423_103026-2656x1494

20170423_103731-2656x1494

Oheisharjoituksissa opeteltiin liikkeitä joilla tuetaan pyöräilytekniikkaa ja autetaan kehon lihastasapainon hallinnassa.
Oheisharjoituksissa opeteltiin liikkeitä joilla tuetaan pyöräilytekniikkaa ja autetaan kehon lihastasapainon hallinnassa.

Molempina leiripäivinä ajettiin myös ryhmälenkit. Ryhmiin jakauduttiin osallistujien kunnon ja kokemuksen mukaan. Aloittelijoiden ryhmissä otettiin tuntumaa maantiepyörään, opeteltiin pyörän hallintalaitteiden käyttöä ja tutustuttiin ryhmäajon periaatteisiin. Kokeneet kuskit ajoivat pidemmät lenkit rennolla peruskuntovauhdilla.

20170423_103153-2656x1494

Iloinen sakki lähdössä päivän lenkille.
Iloinen sakki lähdössä päivän lenkille.

Tanhuvaara tarjosi erittäin mukavat puitteet leirille. Luokkatilat ja majoitushuoneet Rivitalossa olivat siistejä ja hyvin varusteltuja, ja ruokalasta saatiin ruokaa riittävästi ja riittävän usein. Osa ehti käydä notkistamassa kehoaan myös kylpylässä. Lauantaina saunottiin ja syötiin loistavat iltapalat Kaartila-talon saunaosastolla.

Keväinen sää oli poikkeuksellisen vaihteleva. Yöpakkaset, rae- ja sadekuurot sekä aurinkoisen lämpimät hetket vuorottelivat koko viikonlopun ajan mutta hyvillä ajovaatteilla varustautunut porukka ei näistä hätkähtänyt.

Kiitos osallistujille! Tästä lähtee maantiekausi hyvin käyntiin.

Matti