Junnupyöräily 2020, miten meni?

Junnupyöräilyn kausi 2020 oli tynkä, ajelut päästiin aloittamaan vasta kesäkuussa kun säädökset sen sallivat. Keskiviikkoharjoituksia järjestettiin kuitenkin 11 ja ehdittiinpä ajaa syyspuolella yksi retkikin.

Pienten ryhmä poseeraa rantakalliolla.

Toiminnan kaava oli tänän vuonna aiemmilta vuosilta tuttu: osallistujat jaettiin aina harjoituksissa neljään tasoryhmään, joille vetäjät räätälöivät taitoihin soveltuvaa ja vaihtelevaa toimintaa. Maastopyöräillen koluttiin kaupungin eri puolille sijoittuvia polkuverkkoja. Vaihtelun vuoksi yhdet harjoitukset järjestettiin upeassa Karhumäen Pump track maailmassa Imatralla.

Retkikohteena oli Lepänkannon upeat neulaspolut Savitaipaleella. Retkelle osallistui lähes 50 lasta ja aikuista, alueen polut koluttiin läpi ja makkarat ja mehut nautittiin pitkän hiekkarannan tulipaikalla.

Lepänkannon polkuja Junnupyöräilyn retkellä

Junnupyöräilyssä on kyse rennosta yhdessä olosta, luontoon tutustumisesta, maastopyöräilystä ja omien taitojen kehittämisestä. Taitojen kehittämiseen kiinnitettiin tänä vuonna entistä enemmän huomiota ja tätä helpotti vakio-ohjaajien osoittaminen kullekin tasoryhmälle. Pienimpien osallistujien ryhmissä kiinnitettiin huomiota maastopyöräilyn perusasioihin kuten alamäkiasentoon, keulan nostoon ja painon siirtoon ja näitä tekniikoita opeteltiin monissa harjoituksissa ja vaihtelevissa kohteissa. Isompien ryhmissä opettelua kohdistettiin urheilulliseen ja nopeaan ajoon sekä haastavien mäkien tai teknisten kohtien ajamiseen. Opettelu tuotti tulosta ja lapset todella kehittyivät kauden aikana monella tavalla!

Jälleen kerran iso kiitos kuuluu kaikille vapaa-ehtoisille aikuisille, jotka harjoituksia olivat mukana ohjaamassa. Korvaamaton apu oli myös kokeneista kesätyöläisistä (Henri, Hannes, Elias ja Ada), jotka olivat jokaisissa harjoituksissa mukana ja ottivat yhä enemmän vastuuta toiminnan järjestämisessä. Ja lopulta: reippaat ja motivoituneet osallistujat tekevät tästä toiminnasta mukavaa järjestää, kiitos kaikille mukana olleille.

Ensi keväänä jatketaan!

Vikojen harkkojen yhteiskuva. Kuvassa mukana pienet, keskikokoiset ja UrheiluMTB. Isot olivat vielä jossain vääntämässä kampea.

ps. kuvia seuran toiminnasta löydät lisää Flickr-palvelusta.