Vuoden Pyöräilijä -arvonimi

Lappeenrannan Pyöräilijät ry kunnioittaa seuratoiminnassa ja kilpailuissa menestyneitä jäseniään vuosittain Vuoden Pyöräilijä kiertopalkinnolla.


2018 Sami Jaakkola

Sami Jaakkola on aito ulkoilmaihminen. Mies pyöräilee, meloo ja hiihtää kesät talvet. Lappeenrannan pyöräilyskene on saanut Samista aktiivisen tekijän parin viimeisen vuoden aikana, kun Sami on aktiivisesti ja vastuuta kaihtamatta tehnyt järjestelyhommia mm. Willimiesajoissa, X-Terrassa ja VPCX-kisoissa. Myös Junnupyöräily on saanut merkittävää vetoapua Samilta ja hän on ollut eräs aktiivisimmista voimista vuonna 2018 isoa joukkoa pyöräilyttäneiden Matalan kynnyksen maastolenkkien taustalla. Nopeasti laskien Sami on siis omalla työllään mahdollistanut yli kolmen sadan pyöräilyn harrastajan elämyksiä alueen tapahtumissa ja toiminnassa.

Isot onnittelut Samille ja kiitos hyvästä työstä!

Kari Kymäläinen ojentaa Sami Jaakkolalle Vuoden Pyöräilijä-kiertopalkinnon.

2017 Tuomo Lankinen

Vuoden 2017 pyöräilijä Tuomo Lankinen näyttää miten liike lähtee lantiosta. Kuva Markus Siivola.

Vuoden 2017 palkinnolla muistettiin monipuolista pyöräaktiivia Tuomo Lankista. Tuomo tunnetaan paikallisissa pyöräilypiireissä aktiivisuudestaan VPCX-cyclocross kisojen järjestäjänä ja pitkänmatkanpyöräilyn puolestapuhujana. Joka syksyinen VPCX cup kokoaa ilmaisiin matalan kynnyksen ajoihin pyöräilijöitä koko Etelä-Karjalan alueelta. Tapahtumissa on omat sarjansa niin naisille, miehille kuin junnuille ja parhaimmillaan ajot ovat keränneet noin yhtenä päivänä noin 40-50 osallistujaa nauttimaan syksyisestä pyöräilystä.

Cyclocrossin ohella Tuomo on järjestellyt aktiivisesti erilaisia pitkänmatkan pyöräilytempauksia, joista tunnetuimpana lienee kauden päättävään Lappeenrannnasta Tampereelle suuntautuvan ajon järjestäminen Talvipäivänseisausajo- tapahtuman yhteydessä. Ajomatkaa noille retkille on tullut tyypillisesti noin 300km/ajo mitä erilaisimmissa joulukuisen yön olosuhteissa.

2016 Henk Leermakers

Vuoden 2016 pyöräilijä Henk Leermakers voitokkaana tempoajon päätteeksi.

Vuonna 2016 Lappeenrannan vuoden pyöräilijänä palkittiin Henk Leermakers. Kiertopalkinto myönnettiin Henkille lukuisista ansioista vuoden aikana. Henk oli aktiivisesti mukana kehittämässä erilaisia taustajärjestelmiä. Näihin kuuluivat mm. seuran nettisivujen uudistaminen, laskutusjärjestelmän käyttöönotto, seuran dokumenttien hallintajärjestelmän kehitys ja seuran kirjanpidon kehitys.

Lisäksi Henk oli tuonna vuonna varsin aktiivinen myös Willimiesajojen järjestämisessä.

2015 Matti Pesu

”Yleisen pyöräilyhämmennyksen aiheuttamisesta kai?”

Vuoden 2015 pyöräilijä Matti Pesu harjoittamassa lempilajiaan eli pyöräilybyrokratiaa.

Tämä oli Matin vastaus kysymykseen, kun tiedustelimme mistä ansioista Lappeenrannan pyöräilijät palkitsivat hänet vuonna 2015 vuoden pyöräilijä palkinnolla. Matti onkin ollut varsinainen Lappeenrannan pyöräilyn yleismies, joka on kunnostautunut pyöräilyn edistämiseksi monella rintamalla.

Matti oli palkintovuonna aktiivisesti mukana arkipyöräilyn edistämiskampanja I cycle LPR- perustamisessa, Lauritsalan pumptrack radan rakentamisessa, junnujen viikoittaisen maastopyöräilytoiminnan aloittamisessa, Lappeenrannan nuorisopyöräilyn kehittämishankkeen järjestelyissä sekä Willimiesajojen järjestelytiimissä. Matti osallistui aktiivisesti Lappeenrannan kaupungin pyöräilyn edistämisen työryhmään ja oli ensimmäinen Lappeenrantalainen, joka kävi Pyöräilynohjaajakoulutuksen Jyväskylässä.