Seuran ajajien kisa- ja kuntoajokuulumisia kesä 2015

23.8. Satakunnan ajoissa M-elite 111 km sarjassa Markus Karvonen ajoi hienosti pääjoukossa maaliin sijalla 14.

22.8. Mäntsälän ajossa Naisten 94 km vauhdikkaassa lähdössä toiseksi ajoi Tatja Purhonen (myös LrPy jäsen).

9.8. Imatra MTB tapahtumassa 30 km matkalla hienosti ja vahdikkaasti ajoivat Juuso Jaatinen 6. ja Pasi Leino 18. Tulokset  http://resultservice.fi/2015/imatra_mtb/

9.8. Porvoon kuntoajossa 110 km naisten yleisessä sarjassa hienosti kolmanneksi ajoi Tarja Purhonen (myös LrPy jäsen). http://www.tulospalvelu.profiili.fi/SIRA_Files/downloads/SAAPUNEET/2015/porvoo_9.8.htm

8.8. Seitsemän pyöräilijää ajoi pitkän lenkin n.260 km Lappeenrannasta Savitaipaleelle, Tuohikottiin, Voikkaalle, Kouvolaan, Valkealaan, Selänpäähän, Tuohikottiin, Savitaipaleelle ja takaisin Lappeenrannan satamaan. Kaksi oli lähtenyt Imatralta ja sinne myös palasivat, joten heille matkaa tuli noin 350 km. Lisäksi kolme ajajaa kävi saattamassa porukan ensimmäiselle tauolle ja palasivat takaisin Lappeenrantaan. Matka sujui hienosti tasaisella vauhdilla ilman kommelluksia. Alkumatkasta oli pientä sadetta ja yksi renkaan vaihto paluumatkalla.

(kuvat Kari K)

5.8. Kotkassa ajettiin Kaakkois-Suomen tempo cup 4. osakilpailu 20 km Siellä seuramme edustivat hienosti yleisessä sarjassa Juuso Jaatinen 2. ajalla 28:38 ja M50 sarjassa Markus Kaasinen 1. ajalla 30:48. Juuson keskinopeus oli noin 42 km/h ja Markuksella noin 39 km/h. https://www.facebook.com/Rantapyora

2.8. Puruvesiajossa oli hyvin mukana seuramme ajajia. Yleisessä sarjassa 108 km tuli hienoja sijoituksia. Markus Karvonen 7, Henk Leermakers 11. ja Juuso Jaatinen 33. Naisten sarjassa toiseksi ajoi Tatja Purhonen (hän on seuramme jäsen ,vaikka kilpailussa ajaa toisen seuran nimissä). Myös muita lappeenrantalaisia löytyy tulosluettelosta.  http://www.tulospalvelu.profiili.fi/SIRA_Files/downloads/SAAPUNEET/2015/punkaharju_2.8.htm

1.8. Punkaharjulla ajettiin Harjun tempo 11,3 km ja yleisessä sarjassa tuli hyviä sijoituksia. Markus Karvonen oli 6. ja Juuso Jaatinen 8. Tulokset oheisesta linkistähttp://www.tulospalvelu.profiili.fi/SIRA_Files/downloads/SAAPUNEET/2015/punkaharju_1.8.htm

25.7. Tour de Mäntyharju kuntotapahtumaan 160 km osallistui seuramme ajajia. Tapahtumassa ei ole ajanottoa eikä siten sijoituksia. Kärkiporukassa maaliin ajoi Tatja Purhonen.

22.7. Kaakkois-Suomen tempo cup 3. osakilpailu ajettiin Kouvolassa uudella 10 km reitillä. Lappeenrannasta mukana Markus Kaasinen (M50) ja Juuso Jaatinen (yleinen) ja menestys oli hyvä. Markus voitti sarjansa ajalla 15:05 ja Juuso oli kolmas omassa sarjassaan ajalla 14:14 ja tulokset löytyvät oheisesta linkistä:http://kopy.fi/?page_id=1443

(Kuvissa Juuso ja Markus, kuvat Kai Patjas)

18.7. Juuso Jaatinen osallistui Peurunka-Tempoon. Pienistä allergia- ja pyöräongelmista huolimatta sijoitus hienosti 6. yleisessä sarjassa. Matka oli 37 km ja aika 56:42 joka tekee keskinopeudeksi noin 39 km/h. Tulokset löytyvät oheisesta linkistä: http://ccp.ccpicaro.net/peurunka-tempo-tulokset-18-7-2015/

5.7. Lahdessa ajetussa Royal-pyöräilyssä oli mukana seuramme ajajia. Royal 130 km sarjassa ensimmäinen oli hienosti Markus Karvonen, joka pääsi irti ja ajoi yksi viimeiset 45 km voittoon. Henk Leermakers sijoittui pääjoukon kirissä hyvin ja oli tuloksissa 5.

(Kuvissa Markus, Henk ja Markus palkintopallilla. Kuvat Royal pyöräilyn kuvagalleriasta)

28.6. Seuramme ajajat sijoittuivat hienosti kärkeen Parikkalan Rajarinki pyöräilyn 90 km kuntosarjassa. Ensimmäisenä Juuso Jaatinen, toisena Henk Leermakers ja viides Jari Husu.  Tulokset oheisesta linkistä  http://www.ita-savo.fi/uutiset/lahella/rajarinki-2015-ajettiin-parikkalassa-katso-tasta-tulokset-295762 ja kuvia oheisesta linkistä https://www.facebook.com/paupyorajasoutu?pnref=lhc

27.6. Perinteinen Saimaan ympäriajo samaan aikaa vanhojen ajoneuvojen kanssa, mutta toiseen suuntaan, sujui vaihtelevassa säässä. Ensio Salminen ajoi kokonaisen 300 km lenkin ja osan matkaa mukana oli myös Matti Pesu.

24.6. Porin SM- tempojen yhteydessä kilpasarjan tempo 44 km, Juuso Jaatinen hienosti 2. Osittain kostealla radalla pieni harhaan ajo ja pieniä ongelmia vasemman pohkeen kanssa. Aika oli 1:07:02 joka tekee keskinopeudeksi n. 40 km/h.

7.6. Porvoon ajot kilpasarja Markus Karvonen hienosti 7. Matkana 105km. Markus ajoi aktiivisesti ja oli mukana irtiottoporukoissa. Oli mahdollisuudet parempaankin sijoitukseen mutta jäi viimeisen ylämäen alla sattuneen kolarin taakse ja joutui aloittamaan kirin melkoiselta takamatkalta.

17.5. Santa Cruz Enduro Series 2015 Messilä. Enduro kilpailut ovat varsin suosittuja. Messilässä kisaan lähti 195 kilpailijaa ja tuloksen sai 180. Alla Markku Miettisen kommentit kisasta:

”Rankka kisa oli kauden alotukseksi. 4ek:ta ja kahteen kertaa ajettiin kisassa, yksi ek kolmeen kertaan eli yhteensä 9 kisalaskua ja siirtymät ajamalla. Yksi kierros n.15 km, eikä ne siirtymät ihan kevyemmästä päästä ollut, ainakaan tälle kunnolle:) Lauantaina harjottelin kahteen kertaan jokaisen erikoiskokeen.

Loppusijoitus ei numerollisesti ollenkaa hyvä 139/180 yleisessä sarjassa, tuli tehtyä tyhmiä ajovirheitä joissa vauhtipysähty kokonaan. Toisella kieroksella ek 8:lla vaihtaja osui kiveen ja ketjut poikki/väänty, tuli otettua 20sekunttia pelkästää siinä takkiin, kun olisi pitänyt juuri loppupätkällä polkeakkin.

Mutta nyt pyörä huollon alle ja aloittaa treenaaminen Himoksen kisaan, jos saisi edes kymmenen pykälää parannettua…taso on kyllä yleisessä sarjassa todella kova, joten tyytyväinen pitää olla, kun pääsi maaliin ja ilman pahempia kaatumisia. ”

17.5. Markku Miettisen tyylinäyte Messilästä (kuva Aatu Salminen)

16.5.  Länsi-Uudenmaan tempo 50 km. Juuso Jaatinen jatkoi hienosti tempoajoja ja sijoittui kilpasarjan neljänneksi 50 km tempossa. Aika oli 1:17:14 ja maasto varsin haastava. Menomatka vastatuuleen ja vauhti putosi ylämäissä 25 km/h, kuitenkin kokomatkan keskinopeus oli hyvä noin 39 km/h.

2.5. Tienoon tempo 20 km. Juuso Jaatinen aloitti kesän kisat hienosti ajamalla tuulisessa säässä 20 km tempon  noin 40 km/h keskinopeudella. Kuvia ja tulokset oheisesta linkistä.