Maanantailenkkien yhteenveto 2019

1.7. Ei ole ennen tarvinnut viivästyttää lenkin aloitusta, mutta nyt piti puolituntia myöhässä startata. Vettä ja rakeita tuli reilusti ja näkymät olivat hivenen epätodelliset. Matkaan pääsi 5 ajajaa, jotka alkuvaikeuksien (raepatjat tiellä, valtavat vesilammikot, pirstoutuneet lehdet/oksat pitkin tietä, lammikoita väistelevät autot jne.), jälkeen pääsivät normi lenkkivauhtiin. Myöhästyneen lähdön vuoksi ajettiin lyhennetty reitti suoraan Kahvi Pakarille ja takaisin.

Aloitusta vaille valmista
Nastarenkaat olisi tarpeen
Suojaan raekuurolta (Kuvat Kari K)

24.6. Matkaan lähti hyvässä kesäsäässä kolmisenkymmentä kuskia. Nopeampi ryhmä kävi Imatrankoskella kääntymässä. Rauhallisemmin ajeleva ryhmä kävi Joutsenon Karjalaisenkylässä ja tuli sieltä Ilottulan kautta takaisin.

17.6. Paikalla 31 kuskia. Rauhallisempi nopeusryhmä (10 ajajaa) kävi Lemillä ja takaisin. Vauhdikkaampi ryhmä (21 ajajaa) jaettiin kahteen ryhmään Lemin tiellä autojen ohittamisen helpottamiseksi. Molemmat ryhmät ajoivat Lemin kautta Huttulaan ja takaisin.

10.6. Paikalla 30 ajajaa. Ajettiin kolmessa ryhmässä. Rauhallinen (25 km/h) ryhmä ajoi 8 hlö voimin reittiä Lpr- Mustola- Konnunsuo- Ravattila- Partala- Lpr. Nopeammat ryhmät (28 km/h) ajoivat 11 hlö: n ryhmissä. Molemmat ajoivat Lpr-Mustola- Soskua- Lempiälä- Nuijamaa- Konnunsuo. Sitten ensimmäisen ryhmä jatkoi reittiä Konnunsuo- Anola- Karjalaisenkylä- Muukko- Lpr ja toinen Konnunsuo- Soskua- Partala- Lpr.

3.6. Kuskeja 34 ja reittinä Lauritsala – Rehula – Lappeenranta. Kahdessa ryhmässä ajettiin.

20.5. Oli ajajia 29, joista 28 km/h ryhmään lähti 17 ja 25 km/h ryhmään 12. Sää oli kesäisen lämmin . Vauhdikkaampi ryhmä ajoi Myllymäenkautta, Lauritsalaan, Muukkoon, Joutsenoon, Pulpille, Ilottulan kautta takaisin rakuunamäelle n. 51 km. Rauhallisempi ryhmä ajoi keskustan läpi Lauritsalaan, Muukkoon, Lampikankaalle, Pulpille ja Ilottulan kautta Lappeenrantaan.

Lähtöä odotellessa (kuva Matti Oksanen

13.5. Paikalla 25 ajajaa, joista nopeampaan ryhmään lähti 11 ja rauhallisempaan 14 ajajaa. Nopeampi ryhmä ajoi Rehulan lenkin ja toinen ryhmä meni Toijantien kautta Vehkataipaleelle ja takaisin Lappeenrantaa. Vehkataipaleen jälkeen alkoi sade joka kasteli molemmat ryhmät. Yksi rengasrikko ja  Marianaukiolla törmäys pieneen kivikuutioon (joka sateessa ja hämärässä oli vaikeasti havaittavissa), onneksi siitä selvittiin suhteellisen pienillä vaurioilla.

6.5. Aloitettiin maanantailenkit uudesta kokoontumispaikasta, Rakuunamäeltä, Willimiesajojen maisemista. Ensimmäisellä lenkillä hienosti ajajia jo 31. Ensimmäistä kertaa maanantailenkillä oli kaksi varsinaista nopeusryhmää 25 km/h ja 28-30 km/h. Molemmat ryhmät kävivät Lemillä ja takaisin. Hitaammassa ryhmässä 12 ajajaa ja mukana ensikertalaisia. Lenkki sujuin varsin hienosti keskinopeus oli noin 24 km/h. Nopeampi ryhmä jakaantui myös Lemin tiellä kahteen ryhmään ja ajoivat samaa vauhtia muutaman sadan metrin välimatkalla, jotta autojen ohittaminen olisi helpompaa pienemmistä ryhmistä. Loistava aloitus viikkolenkeille, kiitos kaikille hyvästä ryhmäajosta. Tehdään tästä yhdessä hyvä pyöräilykesä.

Vastuuvetäjä ottaa porukan haltuun. Käsimerkkien kertaus menossa. (kuva Kari K)