Matalan kynnyksen maastolenkit

Edit 25.6.:

Heinäkuu on lenkkitaukoa näiden osalta PAITSI:

Torstaina 12.7 Joutseno special! Marko Soini vetää lenkin Joutsenon hyvillä poluilla. Lähtö klo 18 Piirakkapirtin pihasta (Vaasan / Lantmännen Leipomo, Keskuskatu 13).


Edit 8.6.:

Ensimmäisen kerran jälkeen kesäkuussa lähtöpaikkana aina Lappeenrannan vesitorni. Ajosuunnat seuraavasti: 14.6. Karhuvuori, 21.6. Mattila, 28.6. Skinnarila-Sammonlahti.


Lappeenrannan Pyöräilijät aloittaa aloittelijoille sopivat maastopyöräilylenkit kesäkuussa 2018. Lenkkejä ajetaan torstaisin kesäkuussa ja elokuussa ja lenkit sopivat kaikille, jotka haluavat saada tuntumaa maastopyöräilyyn, oppia hyviä maastopyöräilyyn sopivia polkureittejä ja tutustua muihin maastopyöräilyn harrastajiin.

Junnupyöräilyn retki Lammassaareen 24.9.2017

Osallistuaksesi lenkeille sinulla tulee olla:

 • Maastopyörä, läskipyörä tai cyclocrosspyörä
 • Pyöräilykypärä, maastoajoon sopivat urheiluvaatteet ja juomapullo
 • Halu ajaa rauhallisia maastolenkkejä reittejä ja ajotekniikkaa oppien

Näillä lenkeillä sinulla ei tarvitse olla:

 • Kovaa kestävyysurheilijan kuntoa
 • hyvää maastopyöräilyn ajotekniikkaosaamista
 • Kiiltäviä ja kalliita varusteita

Tietoja:

 • Aika: ensimmäinen lenkki torstaina 7.6.2018 klo 18. Toistuu torstaisin kesäkuun ja elokuun aikana, heinäkuussa ei lenkkejä. Ei säävarausta, keliin sopiva varustus päälle ja lenkille!
 • Lähtöpaikka: Kesäkuussa vesitormilta (keskusta). Lenkki ajetaan 14.6 Karhuvuoren suuntaan, 21.6 Mattilaan ja 28.6 Skinnarilaan.
 • Reitti ja kesto: Reitit hyviä ja helppoja maastopyöräilypolkuja pitkin, reitit vaihtelevat viikoittain. Lenkkien kesto vaihtelee 45 min – 2 h välillä osallistujien kunnosta ja menohaluista riippuen.
 • Vetäjät: Lenkkien vetäjinä toimivat seuran kokeneet maastopyöräilijät, jotka tuntevat reitit, opastavat ajotekniikassa ja auttavat tarvittaessa teknisten ongelmien kanssa.
 • Seuran jäsenyys ja lenkkien hinta: Lenkit ovat ilmaisia ja kaikki ovat tervetulleita mukaan. Toivomme seuraan liittymistä, seuran jäsenmaksu 25 €.

Yhteenvetoa harjoituksista:

12.7 Joutseno Spesiaali. Lähtöpaikalle tuli 14 maastopyöräilijää . Alkuterveisten jälkeen  suunnattiin pienen tiesiirtymän kautta Lampikankaan polkuverkoston ajoon. Mukava reitti suuntasi kohti Saarnialantietä jonka varrelta löytyy pienimuotoinen pumptrack rata. Sieltä matka jatkui  6 tien alituksen jälkeen kohti Haukilahden puoleisia metsäpolkuja jotka tarjosivat sopivasti haasteita. Lopuksi palattiin lähtöpaikalle n.1h40min ajon jälkeen ja paikalla tuntui olevan hymyileviä pyöräilijöitä poluista sekä mukavan lämpimästä kelistä nauttineena. Kiitokset vielä Soinin Markolle reitin ajelutuksesta.

28.6. Vesitornilta lähti 12 osallistujaa ja 4 ohjaajaa kohti uusia polkuja. Voitelukopilta Kourulan kautta raviradalle ja sieltä takaisi Uus-Lavonan polkuja Sammonlahteen ja Huhtiniemenkautta rantaraittia Pusupuistoon. Hyviä ja vaihtelevia polkuja oli hyvä ajella ja ajoaikaa tuli lähes 2 h.

Voitelukopilta länteen
Kääntöpaikalla Uus-Lavolassa

21.6. Vesitornilta siirtymä keskustan läpi lentokentän voitelukopille josta suunnattiin ulkoilureittiä pitkin Mattilan metsäpoluille. Mattilassa ajettiin alueen polkuverkostoa ja käytiin myös kalliolla kokeilee mäen nousua ja laskeutumista pienistä pudotuksista. Reitille sattui muutama puu ylitys joita ryhmä meni mallikkaasti ajaen yli. Osallistujia oli 11+2 vetäjää. Ajoa tuli reilu 1,5h ja vauhti sekä reitti miellytti.

14.6. Mukana 17 osallistujaa ja kolme ohjaajaa eli melkoinen letka! Opeteltiin ajotekniikkaa urheilutalon parkkipaikalla, siirryttiin polkuja pitkin Karhuvuoren alueelle ja ajettiin siellä melko teknisiäkin polkuja.

7.6. Paikalla hienosti 16 innokasta maastopyöräilijää. Alkuinfon jälkeen ajoimme reittiä Kimpinen-Lepola-Lauritsala-Kaukas- Kimpinen harjoitellen mm. mäen nousua ja laskua. Löytyi monelle uusia mielenkiintoisia polkuja ajettavaksi.

Lähtövalmisteluja
Puolimatkassa
Vauhtipolku